NOVA KRIŽALJKA NA HRT-U

Šprajc se vraća u Dnevnik; Hloverka odlazi?

16.07.2012 u 21:29

Bionic
Reading

Ivanu Jabuci i Sandri Križanec sprema se podulji godišnji odmor, a na malim ekranima u središnjem HTV-ovom Dnevniku u kolovozu trebali bismo ponovno gledati Zorana Šprajca. O takvoj kadrovskoj križaljci piše Jutarnji list, koji je pobrojao još neke HTV-ovce koji bi se, po pričama, mogli naći na visokim funkcijama

Ono što je sigurno jest to da će iskusna vanjskopolitička novinarka Mirjana Rakić te urednik u Filmskom programu biti vršitelji dužnosti ravnateljice HTV-a, odnosno glavnog urednika HTV-a, što je danas u priopćenju potvrdio i v. d. ravnatelja HRT-a Domagoj Novokmet.

'Nastojao sam u svoj najuži tim uvrstiti vrsne profesionalce i ljude čija će nam mudrost, spretnost, iskustvo i efikasnost pomoći da što prije trasiramo HTV kao javnu televiziju', kazao je za Jutarnji list Novokmet.

Dok Rakić i Šoša najavljuju bolji i kvalitetniji program, dio programa će kao voditelji morati odraditi dugogodišnji novinari HTV-a. Tako se već u kolovozu, doznaje Jutarnji, u središnji Dnevnik vraća Zoran Šprajc, a njemu bi se, prema pričama, mogla pridružiti i novinarka Vanjsko-političke redakcije Ivana Dragičević Veličković. Na dulji godišnji odmor tada će otići Sandra Križanec i Ivan Jabuka.

Do kraja tjedna trebala bi biti poznata i imena urednika pojedinih dijelova programa, no već se sada priča da će na čelo Zabavnog programa doći Velimir Đuretić. Jelena Milošević trebala bi postati šefica Dječjeg i obrazovnog programa, a mjesta na čelu Informativnog i Vanjskopolitičkog programa još su otvorena. Ipak, pretpostavlja se da će Dražena Miočića zamijeniti Sanja Mikleušević Pavić, a premda se šuškalo da će na čelo Vanjske doći Elizabeta Gojan, sve izglednije je da na tom mjestu ostaje Mario Tomas. Na čelu sportskog programa i dalje bi trebao ostati Stjepan Balog.

Dolaskom novih/starih lica, logično neće biti mjesta za sve koji sada vladaju HTV-ovim ekranima. U tom kontekstu najčešće se spominje ime Hloverke Novak Srzić, no bit će zanimljivo vidjeti kakva će sudbina zadesiti Mislava Togonala, Ivana Jabuku, Sandru Križanec, Jozu Barišića...

Što se pak tiče dojučerašnjeg šefa Uprave HRT-a Josipa Popovca, on odlazi na mjesto glavnog producenta.