BEBIĆ U TOPUSKOM

MIP se u slučaju Glavaš nije sastao zbog 'cajtnota'

09.05.2009 u 15:14

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić izjavio je novinarima u Topuskom da će Hrvatski sabor odlučiti o imunitetu Branimira Glavaša u skladu sa zakonom i Ustavom Republike Hrvatske, a odbacio je kao neargumentirane ocjene da je Sabor kriv za Glavašev bijeg

Uoči središnje svečanosti obilježavanja 64. obljetnice pobjede nad fašizmom i 65. obljetnice trećeg zasjedanja ZAVNOH-a u Topuskom, Bebić je novinarima kazao da se  Saborsko mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) nije sastalo zbog "cajtnota", ali da će se odluka o Glavaševu imunitetu (koji je nepravomoćno osuđen na deset godina zatvora zbog ratnog zločina) donijeti za vrijeme sljedećeg zasjedanja Sabora za sedam, osam ili deset dana.

Na inzistiranje novinara je li moguće da bi se Povjerenstvo moglo sastalo i ranije, u ponedjeljak, Bebić je kazao da je i to "tehnički moguće" ali da nije razgovarao s predsjednikom MIP-a.

Tvrdnje pojedinih političara iznesene u medijima da je Sabor kriv za bijeg Branimira Glavaša, Bebić nije htio komentirati, ali ih je nazvao smiješnim, ničim argumentiranim te da su u svrhu izborne kampanje.