Hrvatska MATIĆ O CURENJU PODATAKA

'Čobankovićev tajni iskaz imao je samo USKOK'

Mate Matić, odvjetnik bivšeg potpredsjednika HDZ-ove Vlade Petra Čobankovića, osuđuje novu medijsku objavu tajnih podataka iz USKOK-ove istrage. Matić je kazao da čak ni on nije bio upoznat s dijelovima iskaza koji su objavljeni u Jutarnjem listu

Jutarnji list danas je objavio videosnimke ispitivanja Petra Čobankovića u USKOK-u kao osumnjičenika u aferi 'Planinska ulica' i ponovno aktivirao sumnje u rad Državnog odvjetništva.

Naime, svaki podatak otkriven ili izrečen tijekom istrage po zakonu je tajan. To je tako određeno, između ostalog, kako bi zakon zaštitio svjedoke i osumnjičenike te kako ne bi moglo biti namještanja dokaza i pritisaka na svjedoke kada slučaj završi na sudu. Objava Čobankovićeva iskaza još je samo jedan u nizu primjera sustavnog kršenja zakona koje nitko više ne propituje, a kamoli sankcionira.

Čobankovićev odvjetnik Mate Matić kazao je da neke dijelove iskaza koji su objavljeni čak i on prvi put vidi: 'To je jako ružno! Radi se o tajnim podacima u kojima su neki dijelovi koje može imati samo suprotna strana (USKOK) i to mi nikako nije jasno. Neke detalje prvi put vidim. Ova objava je ružna i nepotrebna, nema razloga zašto bi se to svjedočenje tako prezentiralo.'

Matić će s ovom misterijom najvjerojatnije ući i u sudski proces za aferu 'Planinska'. Kaže da ima previše materijalnih tragova da se protiv Čobankovića i ostalih, negdje u rujnu, ne bi podignula optužnica.

Podsjetimo, Čobankovića, Stjepana Fiolića, sudskog vještaka Matu Bitangu i Ivu Sanadera sumnjiči se da su omogućili nezakonitu prodaju poslovne zgrade u Planinskoj ulici. Ministarstvo poljoprivrede tu je zgradu kupilo za 26,4 milijuna kuna od HDZ-ovog Fiolića. Zgrada je, inače, procijenjena na oko osam milijuna kuna.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još