INSPEKCIJA U MINISTARSTVU POLJOPRIVREDE

Otkriveno najmanje 15 ilegalno zaposlenih u agencijama!

13.07.2012 u 10:58

Bionic
Reading

U samo nekoliko dana inspekcijskog nadzora i revizije agencija pri Ministarstvu poljoprivrede, uočeno je da je najmanje 15 zaposlenika na svoje radno mjesto došlo mimo zakona i bez potrebnih kvalifikacija

Više od 15 osoba je u agencijama zaposleno bez javnog natječaja ili su posao dobile usprkos tome što za svoja radna mjesta nemaju potrebne kvalifikacije - godine iskustva, stupanj obrazovanja ili poznavanje stranog jezika - piše Jutarnji list.

Takvi slučajevi otkriveni su na svim radnim mjestima - od referenta do rukovodećih pozicija što je dokaz da su agencije Ministarstva često bile mjesta za uhljebljivanje politički podobnih a ne i kompetentnih kadrova.

Kako je istraga još u tijeku u Ministarstvu nisu htjeli iznositi detalje, no očekuje se da bi se broj od 15 nepropisno zaposlenih ljudi mogao višestruko umnožiti. Ako se nađe dovoljno dokaza za ilegalno zapošljavanje, nije isključeno ni djelovanje DORH-a i policije.

Ovu inspekciju pokrenuo je ministar Uprave Arsen Bauk koji je od svih svojih kolega ministara zatražio da počiste nered u agencijama koje je ostavila u nasljeđe bivša Vlada. Ministarstvo poljoprivrede ima šest agencija u kojima je zaposleno 1.119 zaposlenika i za čije plaće se izdvaja 140 milijuna kuna godišnje.