JOŠ JEDNA KOALICIJA

Nakon seljaka, HDZ za koaliciju i s umirovljenicima

12.07.2012 u 16:05

Bionic
Reading

Dan nakon što su 'potrebu okupljanja alternative postojećoj vlasti' iskazali predsjednici HDZ-a i HSS-a, Tomislav Karamarko i Branko Hrg, najjača oporbena stranka nastavila je to okupljanje najavom 'početka procesa suradnje' sa Strankom umirovljenika i Blokom Umirovljenici zajedno

Baš kao i na sastanku s Brankom Hrgom, HDZ-ov predsjednik Tomislav Karamarko je i prilikom susreta s umirovljenicima Lazarom Grujićem i Milivojem Špikom izrazio 'veliku zabrinutosti zbog aktualnih poteza Kukuriku vlade'.

'Posebno je akceptirana problematika vezana uz umirovljeničku populaciju. Raspravljeno je o nekim aktualnim mjerama socijalne politike kojom su vladajući neodgovornom politikom u izuzetno težak položaj doveli sve građane, a posebno umirovljenike koji su, uz nezaposlene te one koji rade, a ne primaju plaću, trenutno najugroženija socijalna skupina', priopćeno je iz HDZ-a nakon sastanka u središnjici te stranke.

Predstavnici su dvije političke opcije zajednički zaključili da se 'pokrenuti razgovori i aktivnosti nastave u interesu boljeg sutra za sve građane Republike Hrvatske'.

Dan ranije, HDZ i HSS su poručili kako 'Kukuriku vlada svojim odlukama i potezima rastače temelje na kojima počiva hrvatsko društvo' te su izrazili 'neslaganje s prijedlozima kojima se utječe na standard hrvatskih građana'.