ŠPRAJC O KADROVSKOJ KRIŽALJCI

'Nisam podržao Novokmeta zbog funkcije'

12.07.2012 u 12:20

Bionic
Reading

Kad Domagoj Novokmet sutra i formalno u Hrvatskom saboru bude potvrđen za novog v. d. ravnatelja HRT-a, bit će zanimljivo kako će popuniti kadrovsku križaljku javne televizije. Po izvorima Večernjeg lista glavni urednik bio mogao postati Zoran Šprajc, urednici Informativnog programa Robert Zuber i Sanja Mikleušević Pavić, urednica deska postaje Maja Sever, a vanjsko-političke rubrike Elizabeta Gojan

Za sve kolege koji se navode kao kandidati za uredničke pozicije Domagoj Novokmet je rekao kako su 'novinari koje iznimno cijeni' te da su 'najbolje što Hrvatska televizija danas nudi', no nije htio izravno potvrditi da će upravo oni biti i novi urednici HTV-a.

Večernji list podsjeća kako bi upravo takvim rješenjem na ključne pozicije na HTV-u mogli doći ljudi koji su proteklih godina bili marginalizirani, ali i koji su se javno borili protiv cenzure na javnoj televiziji.

Kandidat za glavnog urednika Zoran Šprajc poručio je tportalu kako 'kolegu Novokmeta nije podržao zbog funkcija, nego zbog bolje televizije i boljeg programa'.

'Do sada o podjeli uredničkih mjesta nitko ni s kim nije razgovarao, niti će razgovarati prije nego što Sabor da posljednju riječ. Nakon toga vjerujem da će Domagoj Novokmet za svaku poziciju tražiti najbolje rješenje. Za poziciju glavnog urednika sigurno ima boljih rješenja od mene', odgovorio je Šprajc.

Glasanje o izboru Domagoja Novokmeta za v. d. ravnatelja HRT-a najavljeno je u Saboru za sutra. Osim toga, bit će raspisan i natječaj za devet članova Programskog vijeća te četiri člana Nadzornog odbora HRT-a.