ČELNICI NOVE GRADIŠKE

Zastupnik SDP-a i gradonačelnik kazneno prijavljen zbog prevare

11.07.2012 u 19:39

Bionic
Reading

Zbog sumnji da su suglasnost Vlade o zaduživanju Grada u iznosu od deset milijuna kuna pribavili krivotvorenom odlukom Gradskoga vijeća, Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskome Brodu kazneno su prijavljeni čelni ljudi Nove Gradiške

Zamjenica županijskog državnog odvjetnika Mirela Šmital kaže kako je prijava proslijeđena Općinskom državnom odvjetništvu u Novoj Gradiški te će se nakon obavljanja izvida odlučiti o daljnjem postupanju. Šmital nije mogla reći tko je podnositelj kaznene prijave.


Kazneno su prijavljeni novogradiški gradonačelnik i saborski zastupnik Josip Vuković (SDP), predsjednik Gradskoga vijeća Mirko Golovrški (SDP) te gradski pročelnik Zlatko Zebić (SDP). Sumnju u krivotvorenje odluke Gradskoga vijeća proteklih su dana iznosili vijećnici HDSSB-a i HDZ-a. Tvrde kako 11. travnja, na koji je datirana sporna odluka, nije održana sjednica Gradskoga vijeća. 'Nikada nismo raspravljali o dodatnom zaduživanju Grada za 10 milijuna, niti smo donijeli takvu odluku', kaže predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u GV Nova Gradiška Mato Bilonjić.

Predsjednik Gradske organizacije HDSSB-a Josip Mikšić, čije je stranka i koalicijski partner 'sdepeovoj' vlasti u Novoj Gradiški želi da se ispita cijeli slučaj, jer ozbiljno sumnja kako je u postupku dobivanja Vladine suglasnosti prekršena procedura i zaobiđeno Gradsko vijeće.

Obojica međutim tvrde kako nisu podnositelji kaznene prijave. A potpisnik sporne Odluke o zaduživanju Grada Nova Gradiška za izgradnju komunalne infrastrukture i proizvodnih hala u Industrijskom parku Nova Gradiška, predsjednik GV-a Mirko Golovrški (SDP) odbacuje optužbe.

'U traženju suglasnosti od Vlade za podizanje kredita od deset milijuna kuna mi se i ne pozivamo na fantomsku sjednicu Vijeća, već na odluku o proračunu i izvršenju proračuna (prihvaćenu krajem prosinca prošle godine) što se vidi iz urudžbenog broja. Ta odluka obvezuje izvršnu vlast da poduzme sve korake kako bi se kredit realizirao i započela gradnja. Proračun točno po stavkama govori u što će se novac utrošiti', pojašnjava Golovrški dodajući kako je riječ o projektima koji vode k razvoju gospodarstva i novom zapošljavanju.

'Nekom očito nije u interesu da ova vlast uspije. Vrijeme će pokazati tko i zašto to radi' istaknuo je Golovrški.