PR AGENTICA MAMIĆ O KRITIKAMA HND-A

'Mi ne uređujemo vaš posao, nemojte ni vi naš!'

11.07.2012 u 17:23

Bionic
Reading

HND je danas kritizirao rad Vlade po pitanju odnosa s javnošću i suradnje s novinarima. Kao poseban trn u oku vide volonterske statuse Vladinih PR stručnjakinja Zinke Bardić i Ankice Mamić. Iz Vlade nismo još dobili službenu reakciju, no Ankica Mamić rekla je da čeka odgovor svoje krovne Udruge za odnose s javnošću

Glasnogovornica Vlade Ivana Grljak nije bila na raspolaganju za komentar kritika iz HND-a jer je bila na službenom putu s premijerom Zoranom Milanovićem u Orašju i Srebrenici. Milanovićeva PR stručnjakinja Zinka Bardić nije bila dostupna na mobitel, a osobna PR agentica prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića, Ankica Mamić, nije imala puno komentara na kritike:

'Očekujem da će Hrvatska udruga za odnose s javnošću reagirati na to jer mi ne određujemo kako HND ili NGO trebaju raditi, pa ne bi ni oni nama trebali dirigirati', objasnila je svoju logiku ukratko Ankica Mamić.


Podsjetimo, HND je na današnjoj konferenciji za novinare kritizirao Vladin odnos prema medijima tražeći da se uvede običaj iz vremena Vlade Ivice Račana, odnosno organiziranja konferencija za tisak nakon svake sjednice Vlade. Smatraju da su kukurikavci preuzeli veliki dio običaja i ponašanja prema medijima od Vlade Ive Sanadera koji je funkcionirao uz pomoć spin-doktora Ratka Mačeka.

Posebno im smeta nedefinirani odnos na rubu sukoba interesa Zinke Bardić i Ankice Mamić koje rade za Vladu u statusu volonterki dok su cijelo vrijeme zapravo zaposlene u velikim PR agencijama koje rade za jake državne i privatne tvrtke.