GOSPODARSTVO NA KOLJENIMA

Linić pronašao strateškog partnera za Dinu?

06.07.2012 u 20:24

Bionic
Reading

Dopredsjednik Sindikata radnika Dina Petrokemije Predrag Mihaljević izvijestio je da je danas razgovarao s ministrom financija Slavkom Linićem, koji je, kako je rekao, potvrdio da je prispjela ponuda mogućeg strateškog partnera za tu omišaljsku tvrtku, a ako ponuda ne bi bila prihvaćena u sljedećih nekoliko dana, što ovisi isključivo o vlasniku Dine Dioki Holdingu, Dina će ići u stečaj.

Radnici Dina Petrokemije danas su nastavili akciju prikupljanja metalnog otpada iz tvrtke te izvezli još jedan, drugi po redu kamion s otpadom, kojeg će prodati tvrtki za prikupljanje i obradu otpada. Kamion s otpadom danas je nakratko zaustavljen na Krčkom mostu, a po riječima Mihaljevića, uzrok je bio kvar na kamionu.

Iz primorsko-goranske Policijske uprave potvrdili su da je na Krčkom mostu došlo do kraćeg zastoja u prometu, ali da nije bilo potrebe za postupanjem policije. Po riječima Mihaljevića, akcija prikupljanja otpada, koja je počela jučer, bit će nastavljena, kao i rad javne kuhinje za obitelji radnika Dine, koja se financira novcem prikupljenim od prodaje otpada.

Mihaljević je rekao da pojedini radnici sve češće traže radikalizaciju akcija te da sve teže podnose sadašnju situaciju. Dodao je da su radnici Janafa, koji rade na susjednoj lokaciji, iskazali spremnost da podupru radnike i sindikat Dine u njihovim nastojanjima.

Radnici Dina Petrokemije, članice Dioki grupe, od 1. srpnja blokiraju ulaz u tvrtku tražeći isplatu zaostalih plaća i rješavanje stanja tvrtke. Oko 350 radnika nije dobilo šest plaća za ovu godinu, plaću za prosinac prošle godine i još oko 60 posto jedne plaće iz prijašnjih godina.