PROMOCIJA HRVATSKE

Osjetite okus Dalmacije na letovima Croatia Airlinesa

06.07.2012 u 14:11

Bionic
Reading

Putnici na letovima Croatia Airlinesa od 4. srpnja ove godine imaju prigodu okusima, mirisima i bojama upoznati bogatu gastronomiju Dalmacije. Obroci i pića, koji se poslužuju na međunarodnim i domaćim letovima tvrtke, u sljedeća tri mjeseca temeljit će se na karakterističnim obilježjima dalmatinske kuhinje

Croatia Airlines u travnju je uveo novi koncept usluge na međunarodnim i domaćim letovima pod nazivom Okusi Hrvatske. Enogastronomsko putovanje počelo je predstavljanjem Istre i njezine gastronomije a na redu je dalmatinska gastronomija.

Putnicima se nude reprezentativni obroci i pića, koji vjerno dočaravaju pojedine hrvatske krajeve, ostaju u sjećanju i potiču na novi let zrakoplovom Croatia Airlinesa.

Ručak i večera na letovima koji traju više od 70 minuta poslužuju se u dva ili tri slijeda, a putnici uz obrok dobivaju i jelovnik te vinsku kartu. I putnici ekonomskog razreda na međunarodnim letovima također imaju prigodu okusiti kvalitetniji obrok, obogaćen komponentama pojedine hrvatske regije, kao i vina karakteristična za taj kraj.

U predstavljanju Dalmacije i njezine gastronomije veliku pomoć pružio je Rudolf Štefan, vlasnik i glavni kuhar uglednoga šibenskog restorana Pelegrini, koji je izabrao karakteristična dalmatinska jela i pokazao način njihove pripreme i posluživanja. Pri izboru reprezentativnih crnih i bijelih vina, koja će se putnicima nuditi za kušanje u zrakoplovu u sklopu usluge Vina Hrvatske, konzulatirani su stručnjaci iz tog područja, a osobito ugledni vinski stručnjak Saša Špiranec.

Tako se tijekom predstavljanja Dalmacije nude cijenjena vina poznatoga dalmatinskog proizvođača Plenkovića – Zlatan Pošip (bijelo vino) i Zlatan Babić (crno vino).  Poslovni putnici moći će kušati i bračko ekstra djevičansko maslinovo ulje Brachia Leopolda Botterija, a prije i poslije jela bit će im ponuđeni i dižestivi poznatog proizvođača Maraskina.