Hrvatska DOBRE VIJESTI ZA SELO

Počela isplata poticaja poljoprivrednicima

  • Autor: tportal.hr
  • 2.7.2012 15:26:01
  • 2.7.2012 15:02:16

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju počela je isplatu drugog dijela poticaja za prošlu godinu, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede. Planirano je da se u idućih nekoliko dana isplati oko 1,15 milijardi kuna za tu namjenu

U Ministarstvu poljoprivrede tvrde kako je riječ o isplati u skladu sa zakonskim rokovima, pa su obuhvaćene potpore za kapitalna ulaganja, osnovno plaćanje po poljoprivrednoj površini, ali i potpore za ekološku i integriranu poljoprivrednu proizvodnju, za područja s težim uvjetima gospodarenja u poljoprivredi, proizvodno vezana plaćanja u biljnoj proizvodnji, kao što su maslinovo ulje, šećerna repa, duhan, potom za očuvanje izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja te potpore za proizvodno vezana plaćanja u stočarstvu.

Agencija za plaćanja već je tijekom godine isplatila 1,37 milijardi kuna po osnovi ostvarenih prava na državne potpore u poljoprivredi. Ukupan broj korisnika izravnih plaćanja kojima je tijekom 2012. izvršena isplata potpora u poljoprivredi je 84.991, tvrde u agenciji.

Potvrđeno je i kako zbog duga prema Poreznoj upravi 7.683 korisnika nisu dobili isplatu prvog dijela izravnih plaćanja za 2011. Podsjećaju i kako je u tijeku usvajanje dopune Zakona o mjerama naplate poreznog duga uzrokovanoga gospodarskom krizom kojom se produžuje rok za podnošenje zahtjeva za reprogramiranjem naplate poreznog duga, pa su svi porezni dužnici pozvani da pravovremeno podnesu svoje zahtjeve.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još