Hrvatska VEĆ TREĆI ČAČIĆEV SCENARIJ

'Iz Vlade odlazim ako u ožujku 2013. ne bude bolje od ožujka 2012.'

Ministar gospodarstva i potpredsjednik Vlade Radimir Čačić danas je treći put postavio uvjet pod kojim će napustiti Vladu. Neće to biti ako se na jesen ne pokrenu investicije, niti ako ne ostvari zacrtani rast od 0,8 posto BDP-a na kraju godine, niti zbog nepravomoćne osude zbog prometne nesreće sa smrtnim posljedicama. Čačić kaže da će otići ako u trećem mjesecu sljedeće godine ne budemo u boljem stanju od ove godine

'Ako naši podaci za prva tri mjeseca iduće godine budu bolji od prva tri mjeseca ove godine, izvući ćemo zemlju iz krize, a ako budu lošiji, smatrat ćemo da nismo uspjeli i više neću voditi te projekte', rekao je Čačić a prenosi Jutarnji list.

Premda je, rekao je, proteklih šest mjeseci Vlada postavljala sustav te ima viziju i strategiju, priznao je da realizacija ne zadovoljava. Najveća boljka po Čačiću su javne tvrtke.

'Do danas nismo uspjeli pokrenuti javne tvrtke kako smo htjeli. Nismo realizirali ni 25 od 50 posto onoga koliko je bilo realno. To je loše, ali u svakom zlu ima i neko dobro i očekujemo da ćemo u sljedećih šest mjeseci projekte početi realizirati kako bi se rezultati prepoznali na jesen ili do kraja godine', pojasnio je Čačić.

201985,201995,201958,201940
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još