ČAČIĆ ODGOVARA:

'Nikad nisam bio spreman donositi odluke pod pritiscima'

30.06.2012 u 18:16

Bionic
Reading

Od danas krećemo s jednim utegom manje, naglasio je Ivan Vrdoljak, potpredsjednik HNS-a i ministar graditeljstva, osvrćući se nakon sjednice Predsjedništva HNS-a na posljedice nepravomoćne presude koja je jučer izrečena u Mađarskoj prvom zamjeniku predsjednika Vlade RH i predsjedniku HNS-a Radimiru Čačiću

Predsjedništvo HNS-a održalo je sjednicu u toplicama u Sv. Martinu na Muri gdje će se u nedjelju održati susret članova stranke u organizaciji Političke akademije. Članovi najvišeg tijela narodnjaka raspravljali su o aktualnoj političkoj situaciji, pa tako i o posljedicama nepravomoćne presude predsjedniku HNS-a Radimiru Čačiću kojeg je općinski sud osudio na 22 mjeseca zatvorske kazne, uvjetno na tri godine.

'Još prije izbora Čačić je izjavio da će se povući u slučaju bezuvjetne presude, a da će ostati raditi ako bude uvjetno osuđen, odnosno oslobođen. Nakon toga uslijedili su parlamentarni izbori na kojima su građani potvrdili njegov takav stav, a presuda govori da naš stav nije bio loš', ustvrdio je u Sv. Martinu na Muri potpredsjednik HNS-a i ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak, dodavši da je nepolitičku ocjenu dao sud u Kaposvaru koji je potvrdio Čačićeve navode.

Naglašavajući da nije nikada bio spreman donositi odluke pod pritiskom, na konferenciji za novinare sazvanoj nakon sjednice stranačkog Predsjedništva oglasio se i Čačić.

'Što se tiče etičkog aspekta nepravomoćne presude, nitko ne mora preuzimati moje terete. Političku ocjenu već su mi izrekli građani na izborima, a nepolitičku sud koji je potvrdio sve moje navode. Sasvim sam siguran da su građani glasovali i znajući za nesreću o kojoj su također razmislili te je uzeli u obzir. Stoga nema potrebe građane ponovno na to podsjećati', ustvrdio je Čačić nakon što je zamoljen da se osvrne na stav predsjednika Ive Josipovića da bi trebalo ponovno razmotriti njegovu ulogu u Vladi.

U sklopu rasprave o aktualnoj političkoj situaciji Predsjedništvo HNS-a osvrnulo se i na lokalne izbore na kojima očekuje dobar rezultat, s obzirom na to da stranka ima više od 42 tisuće članova čiji će se čelnici sutra okupiti u najpoznatijim međimurskim toplicama na već tradicionalnom, sedmom susretu. Tu se očekuje gotovo dvije tisuće članova stranke koji će snage odmjeriti u sedamnaest sportskih disciplina, a najboljima će biti dodijeljena i priznanja.