Hrvatska REAKCIJE NA PRESUDU

Čačić treba dati ostavku, a Milanović treba biti dosljedan!

  • Autor: tportal.hr
  • 29.6.2012 19:31:08
  • 29.6.2012 17:20:00

Radimir Čačić treba dati ostavku - poručuju u Platformi 112 podsjećajući da od najviših političkih dužnosnika očekujemo da se pridržavaju svih pravila ponašanja, pa tako i onih u prometu, a od predsjednika Vlade očekuju dosljednost

Prvi potpredsjednik Vlade i šef HNS-a Radimir Čačić treba dati ostavku, upozoravaju u Platformi 112 koja okuplja 19 nevladinih udruga, uključujući B.a.b.e., GONG, Centar za mirovne studije, Cenzuru Plus, Documentu, Forum za slobodu odgoja, Koaliciju udruga u zdravstvu, Kuću ljudskih prava, Mrežu mladih Hrvatske, Pravo na grad, Projekt građanskih prava Sisak, Savez udruga stanara Hrvatske, Sjaj, Transparency International Hrvatska, Udrugu Mobbing, Udrugu za samozastupanje, Udrugu za nezavisnu medijsku kulturu, Zelenu akciju i Žensku sobu – Centar za seksualna prava.

Kako navode u priopćenju, 'od najviših političkih dužnosnika očekujemo da se pridržavaju svih pravila ponašanja, pa tako i onih u prometu, a od predsjednika Vlade očekujemo dosljednost kako bi svi članovi i članice Vlade RH počeli preuzimati političku odgovornost za svoje djelovanje'.

Ističu da su razočarani nedavnim izjavama predsjednika Vlade Zorana Milanovića 'kojima se omalovažava mađarski pravni sustav'. 'Kao što je predsjednik Vlade i izjavio prije tri tjedna, 'Vlada je postavila određene standarde ponašanja kojih će se držati'. Upravo to tražimo i u ovom slučaju', zaključuje Platforma 112.

201679,201800,201811,201787
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još