Hrvatska LESAROVA REAKCIJA

'Mađarsko pravosuđe shvatilo da je Čačić nezamjenjiv!'

'Proglašen je krivim i želim vjerovati da ona visoko dignuta ljestvica, koju je premijer podigao u slučaju ministrice Holy, neće biti spuštena', rekao je čelnik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar komentirajući nepravomoćnu presudu prvom potpredsjedniku Vlade RH Radimiru Čačiću

'Čini mi se da je mađarsko pravosuđe shvatilo da je prvi potpredsjednik Vlade nezamjenjiv i u tom kontekstu promatram presudu', dodao je Lesar.

Upitan na što misli kada kaže da je Čačić nezamjenjiv, Lesar je kazao: 'Podsjećam na njegovu izjavu da će se povući iz politike samo ako bude osuđen na kaznu zatvora bezuvjetno.'

Novinari su Lesaru prepričali i izjavu premijera Milanovića koji je uoči same presude kazao kako se radi o nepravomoćnoj presudi, te da će do pravomoćnosti u vladi sve ostati kako je. 'Mislim da tada Milanović više neće biti premijer kada presuda bude pravomoćna', rekao je Lesar.

Novinare je zanimalo mogu li Laburisti kao oporba poduzeti neke poteze u Saboru. 'Prostor je vrlo mali što se Poslovnika tiče. Da se to dogodilo bilo kome drugome vjerojatno bi pod takvim političkim i medijskim pritiskom morao donijeti ostavku. Da se to meni dogodilo, doista ne bih ni trenutka o tome raspravljao. Intepelacija se formalno može podnijeti, ali s obzirom na veliku većinu koju koalicija ima u Saboru, ona bi bila bespredmetna', rekao je Lesar.

201801,201800,201794,201679
Komentar je dao i sada već bivši SDP-ov ministar Zlatko Komadina poručivši da kadrovsku politiku provodi premijer Milanović i da je na njemu da donese odluku.

'On treba s Čačićem popričati i vidjeti je li za dobro vlade bolje da on ode ili ostane', rekao je Komadina.

Iako su pojedini oporbeni političari pozvali Čačića da da ostavku, nezavisni saborski zastupnik don Ivan Grubišić kaže da je odluka o tome na Čačiću. 'Mislim da pravila nema, sve ovisi o njegovoj savjesti i njegovoj osobnoj odluci. On to mora sam procijenjiti, nije vezan nikakvim zakonima da da ostavku. To je njegova moralna odgovornost, to on mora procijenjiti, ali nitko mu ne može uskratiti ostanak u Vladi dok god presuda nije pravomoćna', kazao je don Grubišić dodavši da bi on na njegovom mjestu dao ostavku. No, dodao je, pitanje osobne savjesti.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još