Hrvatska OSUDE PREMIJEROVE IZJAVE

'Milanović mora paziti jer se može nepovratno poskliznuti'

'Mi poštujemo njihovo pravosuđe puno više nego oni naše. Sjetite se postupka protiv jednog mađarskog poduzetnika protiv kojeg je hrvatsko državno odvjetništvo htjelo podnijeti optužnicu, ali mađarska strana je rekla da je to stvar nacionalne sigurnosti. Mađarska strana rekla je 'ne zanimate nas!', bez daljnjeg komentara. Dakle, nismo isti, mi smo bolji', tim riječima prokomentirao je jučer slučaj Čačić premijer Zoran Milanović. No takve riječi naišle su na žestoku kritiku oporbe

'Mislim da treba biti vrlo oprezan u svakoj izjavi koja je vezana za bilo koje pitanje pravosuđa, sve se to naravno uvijek može tumačiti kao pritisak, omalovažavanje pravosuđa, osobito sudova, i to je vrlo sklizak i opasan teren na kojem se predsjednik svake vlade može debelo i nepovratno poskliznuti', prokomentirala je Milanovićevu izjavu bivša premijerka i HDZ-ova saborska zastupnica Jadranka Kosor.

Upozorila je da prije svega treba biti oprezan zbog Europe. 'Europa sigurno neće gledati s oduševljenjem na ovaj proces. Ja stalno podsjećam na činjenicu da smo pod monitoringom. I dalje moramo nastojati ići naprijed, a ne korak natrag, i dalje moramo neprekidno misliti o tome da smo potpisali nešto, da smo se obvezali na nešto. I da ako Europska komisija i Europska unija 1. srpnja konstatiraju da smo išli unatrag, onda ćemo imati velikih problema, a ovakve izjave se dakako uvijek stavljaju u kontekst svega onoga što smo dogovorili u poglavlju 23. Izjave premijera, vezane za pravosuđe, za sudove, stavljaju se uvijek u taj kontekst. I to je naravno vrlo opasno', rekla je Kosor.

Kratki komentar Milanovićevih riječi imao je i Dragutin Lesar iz Hrvatskih laburista. 'A na temelju čega je ta ocjena dana? Jako mi je naporno tumačiti misli i riječi premijera Milanovića', kazao je Lesar.

201679,201606,201662,200605
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još