Hrvatska ŠTO JE POLICIJA SNIMILA?

Thompson na Stradunu pod MUP-ovim kamerama

  • Autor: tportal.hr
  • 8.12.2008 12:40:28
  • 7.12.2008 11:51:29

Dubrovački koncert Thompsona nije prvi u Hrvatskoj koji je snimala policija, jer je i njegov nastup u Virovitici bio zabilježen kamerama. Upitno je, također, je li ovo uopće prvi koncert u Dubrovniku koji policija snima

Među 10 tisuća okupljenih, koliko ih je bilo prema službenom izvješću Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, vihorile su se hrvatske zastave i, osim nekoliko bengalki, ugašenih hitrom intervencijom osiguranja, na koncertu nije bilo incidenata, ni neprimjerenog znakovlja i odora, prenosi Slobodna Dalmacija.

Zahvalivši što je pozvan u Dubrovnik i na Stradun, kao i publici koja ga 'motivira da i dalje piše pjesme o Bogu, obitelji, prijateljima i domovini', Thompson je spomenuo branitelje te pozdravio prisutne i dubrovačku gradonačelnicu Dubravku Šuicu, koja je nazočila u pratnji supruga.

Rekao je da ga osobito raduje što među publikom vidi najviše mladih, a nakon dvoipolsatnoga koncerta poručio je: 'Vidimo se i dogodine, za Dan branitelja na Stradunu'.

Organizaciju potpisuje dubrovačka Udruga veterana Domovinskog rata, čiji predsjednik Ivica Sentić ne krije zadovoljstvo što je prvi Thompsonov koncert na Stradunu 'protekao dostojanstveno i bez incidenata'.

'Marko nam je nastupom uz Dan dubrovačkih branitelja učinio veliku čast, a i mi njemu. To je bio darovan koncert, jer su on i njegov band nastupili besplatno, tako da smo imali samo sitne troškove organizacije i razglasa' kaže Sentić, dodavši i da je Udruga na čijem je čelu za koncert prethodno dobila dozvolu Grada Dubrovnika.

Zbog vibracija prouzročenih razglasom na novogodišnjem koncertu Parnog valjka i oštećenja fasade crkve sv. Vlaha, s čijeg je pročelja 2003. pao kamen, dubrovačka je gradska uprava prije pet godina zabranila nastupe u povijesnoj jezgri, pa smo gradonačelnicu Dubravku Šuicu upitali i što je s odlukom o zabrani decibela radi zaštite spomeničke baštine.

'Nisam danas, na Dan dubrovačkih branitelja, raspoložena davati izjave o toj temi' izbjegla je odgovoriti Šuica. 'Pošaljite mi pisani upit i odgovorit ću u ponedjeljak' dodala je.

Inače, koncert je, prema izvješću ovdašnje PU, osiguravalo 70 policajaca, a tijekom okupljanja je zbog zloporabe pirotehničkih sredstava i narušavanja javnog reda i mira privedeno sedam osoba, od kojih je za četvero utvrđeno da nisu počinile prekršaj.

Dubrovački koncert Thompsona nije prvi u Hrvatskoj koji je snimala policija, jer je i njegov nastup u Virovitici bio zabilježen kamerama. Na upit je li ovo uopće prvi koncert u Dubrovniku koji policija snima, glasnogovornica PU Marija Gjenero nije decidirano odgovorila:

'Koncerti se snimaju prema prosudbi, radi kasnijeg sankcioniranja eventualnih prekršaja ili kaznenih djela' rekla je Gjenero.

Unatoč službenom izvješću prema kojemu je koncert osiguravalo samo 70 policajaca, dodajmo da je navodno bilo angažirano i stotinjak zaštitara, te da su policijska vozila, parkirana na Pilama te u ophodnji oko gradskih zidina, primijećena već sat vremena prije početka Thompsonova nastupa.

Povijesnom jezgrom patrolirao je znatan broj policajaca – u odorama i u civilu, a primijećen je i načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Zlatko Sokolar. U preventivne mjere vjerojatno se ubraja i uklanjanje božićnog bora sa Straduna.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
© Hrvatski Telekom 2016. Sva prava pridržana.
www.tportal.hr  www.t.ht.hr