Hrvatska UDRUGE OGORČENE

Bez naloga srušen i zapaljen azil za pse u Benkovcu

Nakon konferencije za medije, održane jučer ispred azila za napuštene pse u Benkovcu, na kojoj je gradonačelnik Branko Kutija izjavio kako njihov bager nije zgnječio štence, iako to nitko nije ni tvrdio, po odlasku novinara, na teren je stigao bager i počeo rušiti drvene boksove, javlja zadarski Vox portal

Tamo je moglo biti smješteno stotinjak pasa, međutim, bez ičijeg naloga krenulo se s rušenjem. Kad je rušenje završeno, drveni ostaci su zapaljeni, te je sve izgorilo u vatri, javlja zadarski Vox portal.

Dinko Ožaković, predsjednik Udruge za zaštitu životinja Franjo Asiški iz Benkovca, ogorčen je ovakvim činom, te je kazao: 'Poslali smo dopis Hrvatskim šumama u Split kao i Agenciji za upravljanje državnom imovinom u Zagreb da nam se taj teren iznajmi na korištenje jer imamo dobre odnose sa drugim udrugama za zaštitu životinja, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu. Pozivam resornog ministra da dođe u Benkovac, vidi kakve su psi imali uvjete za život, i da se zauzme za rješavanje ovog problema'.

Hoće li se što riješiti po ovom pitanju, ostaje za vidjeti.

139344,199990,200753,201035
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još