HNS OSUDIO NAPAD NA LEZBIJKE

'Nedopustivo je da se pripadnici manjina boje kretati ulicama!'

27.06.2012 u 14:49

Bionic
Reading

Nakon brutalnog napada na dvije lezbijke koji se dogodio u petak na Trešnjevci, policija i dalje traga za napadačem. U međuvremenu osim reakcije Zagreb Pridea stigla je i reakcija iz HNS-ovog kluba zastupnika u Saboru

HNS i do sada bio žestoki borac za prava seksualnih i rodnih manjina, a takav stav ponovili su i u priopćenju povodom napada na Trešnjevci koje prenosimo u cijelosti.

Borba za ljudska prava je trajan proces na čije ubrzanje treba staviti naglasak jer rječnik nasilja i diskriminacije vidljiv je svakodnevno, kako u Saboru Republike Hrvatske tako i na ulicama diljem naše zemlje. Za nas je sloboda svakog pojedinca neupitna vrijednost, a državu smatramo instrumentom zaštite ljudskih prava.

Klub HNS-a vjeruje da Hrvatska može postati pravedno društvo jednakih građana u kojoj će svi imati slobodu izbora životnog stila i pravo misliti drugačije. Zalažući se za prava manjina po bilo kojem kriteriju, borimo se zapravo za političku jednakost i pravedno društvo.

Važno je podići razinu svijesti cijelog društva s ciljem zaštite prava pojedinaca i slobode njihova izbora. Nedopustivo je da se pripadnici bilo koje manjine boje slobodno kretati ulicama svojih gradova. Sve generacije bez obzira na životni stil i pripadnost manjinama zaslužuju miran suživot u tolerantnom i otvorenom društvu.

Izostankom javne osude i strogih kazni, društveni položaj seksualnih i rodnih manjina ostati će i dalje nepovoljan. Ako ne pokažemo kako je diskriminacija po svakoj osnovi neprihvatljiva, postoji ozbiljna opasnost, da ćemo živjeti u društvu u kojem je netrpeljivost prema drugima i drugačijima prevelika dok tolerancija ne postoji.

Takvo društvo za HNS je neprihvatljivo'
, stoji u HNS-ovom priopćenju, koje potpisuje saborska zastupnica Sonja König.