NARKOTICI U IDS-U

'Špekulacije o drogiranju ponavljaju se prije svakih izbora'

26.06.2012 u 18:32

Bionic
Reading

Okolnosti smrti Martine Duras Pauletić, savjetnice pulskog gradonačelnika Borisa Miletića, koja je prije dva tjedna pronađena mrtva u stanu još uvijek nisu u potpunosti razriješene. Mlada suradnica pulskog gradonačelnika preminula je navodno uslijed trovanja ugljičnim monoksidom, no u medijima su se pojavila razna nagađanja, od mogućeg samoubojstva do insinuacija o 'narkoticima u vrhu IDS-a'

Naime, Bruno Langer podsjetio je kako su IDS-ovi čelnici, župan Ivan Jakovčić i gradonačelnik Pule Boris Miletić, 2009. odbili dati uzorak kose za analizu na opijate, već samo urin, a ulje na vatru dolio je i saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin, rekavši kako bi on na njihovom mjestu dao i bubreg na analizu, a ne samo kosu. No za razliku od Langera, Kajin je uvjeren da se kolegama podmeće.

'Iznimno mi je žao da je obitelj, a i svi mi koji smo s Martinom blisko surađivali, uvučena u neutemeljene medijske konstrukcije prije nego što su pristigli konačni nalazi kojima bi istraga u potpunosti bila dovršena. Gubitak kćeri i supruge, naše bliske suradnice, samo po sebi je velika bol da bi je se neprimjereno i neutemeljeno produbljivalo. Molimo sve koji se bave ovim slučajem, a tu je svakako uloga medija najveća, da se ne spekulira neutemeljenim konstrukcijama, jer se svakim takvim potezom kleveće osoba koja se više ne može sama braniti i nanosi nova bol svima koji zbog njena odlaska duboko žaluju', izjavio je danas pulski gradonačelnik Miletić.

Toksikološki nalazi će po dolasku dati sve elemente za zaključenje slučaja u kojem, prema svim dosadašnjim očitovanjima policije, nije bilo ni nasilja niti droge, što pojedinci namjerno prešućuju, kazao je Miletić, izrazivši uvjerenost u visoku profesionalnost policije i državnog odvjetništva.

'Već uobičajene zlonamjerne spekulacije koje se u redovnim razmacima ponavljaju prije svakih izbora, neće me ni ovoga puta pokolebati. Očigledno je da, kada ponestane argumenata i konkretnih poteza koji se mogu iskoristiti u svrhu političke borbe, politički protivnici ponovno kreću sa lažima i podmetanjima. Oni isti kojima ne odgovara da se Pula razvija i napreduje te što je za vrijeme mog mandata uvedena transparentnost u poslovanju na svim razinama čime su onemogućene mutne rabote u našem gradu.


Vrlo jasno želim pojasniti da sam i 2009. obavio test u javnoj instituciji, koji je naravno bio negativan, te da nema problema da se testiranje i ponovi. Tadašnje testiranje organizirano od strane jedne političke opcije nisam prihvatio niti ću ga ikada prihvatiti. Radilo se, naime, o testiranju u privatnom poduzeću, rezultati kojeg su prezentirani jedan dan prije izborne šutnje, odnosno neposredno pred dan lokalnih izbora 2009. godine', navodi Miletić.

'Usprkos velikoj boli i tuzi, od nadležnih institucija, osobito Ministarstva unutarnjih poslova i Državnog odvjetništva Republike Hrvatske tražimo da krajnje profesionalno odrade svoj posao kako bi se razjasnile sve činjenice i raščistile sve eventualne nedoumice oko smrti ove mlade žene. Jednako tako, tražimo da se o tome odmah izvijesti javnost. Korištenje tuge jedne smrti u političkoj borbi, čemu smo svjedoci bili proteklih dana, jadno je i bijedno od strane svakog pojedinca. IDS se nikada nije niti neće spuštati na takvu razinu političke komunikacije.

Želimo vjerovati da je svima cilj samo istina – u protivnom svjedočimo najnižim ljudskim porivima i metodama za postizanje nečijih osobnih interesa, bez empatije za žive i sućuti za umrle', navodi se priopćenju istarskog župana i predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića.