BEZ ČEKANJA NA LUČKOM

HAK: Vrlo gust promet prema Zagrebu

25.06.2012 u 20:09

Bionic
Reading

Vrlo je gust promet dionicom autoceste A6 od Bosiljeva prema Zagrebu, a vozi se usporeno i u koloni i uz zastoje osobito na dionici Karlovac- Zagreb te na državnoj cesti D1 od Karlovca prema Zagrebu kao i s otoka Krku prema unutrašnjosti. Na naplatnim postajama Lučko i Demerje nema čekanja

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru unutrašnjosti, posebice na autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb.

Zbog bure na dionici Jadranske magistrale od Karlobaga do Svete Marije Magdalene ( D8) zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama ( I. skupina), a od Bakra do Senja dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom ( I. i II. skupina).

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima od kiše mjestimice na sjeverozapadu zemlje, jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A6 Rijeka- Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobića.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, zbog odrona, na čvoru Oštrovica u smjeru Rijeke zatvoren je izlaz prema Krku i Crikvenici. Alternativni izlazi su čvor Delnice ili čvor Vrata. Ulaz na autocestu u čvoru Oštrovica prema Zagrebu otvoren je za sav promet.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, u zoni čvora Zaprešić zatvoreni su zaustavni i vozni traci. Iz smjera Zagreba zatvoren je krak prema Zaprešiću, a u smjeru Zagreba priključni krak na autocestu sa zagorske magistrale.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila čija najveća dopuštena masa prelazi 7,5 tona na važnijim državnim cestama danas je do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti D1.
197244,133899 ,103932,84718 Za sav promet zbog radova su zatvorene ceste:

- D1 između Velikog Trgovišća i Luke i kroz naselje Gornji Stupnik (stara karlovačka),
- D28 državna cesta u Predavcu,
- D34 Slatina-Čađavica-Donji Miholjac,
- D22 Novi Marof-Sudovec,
- D59 Bribirske Mostine-Krković i
- D523 Križišće-most Krk (obilazak preko Šmrike).

Za teretna vozila zatvorene su ceste:
- D38 Pleternica-Vesela,
- ŽC3124 Vidrenjak-Velika Ludina-Popovača-Kutina–Novska,
- ŽC4030 Orahovica-Kutjevo (zbog sanacije klizišta),
- Podravska magistrala (D2) od Markovca Našičkog do Osijeka (obilazak je preko Đakova ili Donjeg Miholjca) i
- D29 Marija Bistrica-Soblinec.