NOĆNI ŽIVOT GRADA

Koncerti i događanja na svakom splitskom 'kantunu'

25.06.2012 u 10:12

Bionic
Reading

Ovih dana ulice i trgovi u Splitu žive u znaku glazbe. Organiziran je niz koncerata i glazbenih manifestacija. Dio tih događanja su primjerice Split blues festival te Svjetski dan glazbe koji je održan 21. lipnja. Osim građana Splita, na navedenim koncertima bilježimo i brojne goste i turiste koji borave ovih dana u Dalmaciji

Split blues festival održava se na trgu Prokurative, a uz muzičare iz Splita nastupali su i bendovi iz Zagreba, New Yorka i Italije. Na drugim trgovima, primjerice na Pjaci su nastupali orkestri limene glazbe, pa smo vidjeli nastup švedskih glazbenika te njihovih mažoretkinja, a nakon njih i limenu glazbu iz Imotskog.

Koncerti su održani i na Žnjanu, na Zenti, Benama i drugim lokacijama izvan samog centra grada. Sve to zajedno na početku turističke sezone čini Split zanimljivim i dinamičnim gradom za izlaske i provode. U brojkama Svjetski dan glazbe je bio održan na 10 pozornica, sudjelovali je 34 ansambla sa ukupno 500 izvođača. Dan glazbe je potrajao 24 sata. Najposjećenija događanja su bila ona održana u centru grada u kojem je na svakom uglu, trgu i ulici bilo neko događanje ili koncert.

Dio tog ljetnog opuštenog mediteranskog ugođaja, u kombinaciji sa sveprisutnim prijenosima nogometnih utakmica na otvorenom, na splitskim terasama i štekatima pogledajte i u našoj galeriji, snimljenoj u centru grada, na Matejušci, Pjaci, Prokurativama i na novom 'bijelom' Peristilu.