MINISTARSTVO ZDRAVLJA:

'Nesreća na A1 hitni slučaj prve razine'

23.06.2012 u 12:27

Bionic
Reading

Noćašnju stravičnu nesreću češkog autobusa u kojoj je poginulo osam osoba, a 44 su ozlijeđene, Krizni stožer Ministarstva zdravlja ocijenio je hitnim slučajem prve razine koji zahtijeva pripravnost svih zdravstvenih službi

Ministarstvo zdravlja izvjestilo je prijepodne da su ekipe hitne medicinske pomoći stigle na mjesto događaja odmah po dojavi, u 3.55 sati, i zatekle više smrtno stradalih putnika češkoga autobusa.

Ozlijeđeni putnici medicinski su zbrinuti i u roku od sat vremena prevezeni u Opću bolnicu Gospić, gdje im je pružena daljnja medicinska pomoć.

U zbrinjavanje ozlijeđenih uključili su se hitni medicinski timovi iz Gospića, Karlovca, Ogulina i Zadra, a na mjesto nesreće odmah je pozvan i helikopter kojim je troje najteže ozlijeđenih putnika prevezeno u Zagreb, navodi Ministarstvo.

Među njima je dvoje djece od 12 godina, koji su zbog težine ozljeda primljeni na daljnje liječenje u KBC Zagreb, dok je jedna žena s teškim ozljedama zadržana na intenzivnom liječenju u KB Dubrava.

Osobne podatke o stradalima i ozlijeđenima te informacije o njihovu zdravstvenom stanju Krizni stožer Ministarstva zdravlja dostavit će Veleposlanstvu Republike Češke u Zagrebu koje će ih proslijediti obiteljima.