PREVRTANJE AUTOBUSA

Zbog prometne nesreće na izlazu G. Ploča kolona 8 km

23.06.2012 u 09:02

Bionic
Reading

Zbog teške prometne nesreće na 212. km autoceste A1, prekinut je promet u oba smjera između čvora Gornja Ploča i čvora Maslenica, a kolona na izlazu Gornja Ploča duga je oko 8 km

Obilazak za sva vozila je čvor Gornja Ploča-Udbina-Gračac-Zaton Obrovački-čvor Maslenica i obrnuto, gdje se zbog vrlo gustog prometa vozi u koloni s čestim zastojima, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Pojačan je promet na svim cestovnim pravcima u smjeru mora. Na naplati Lučko na autocesti A1 nema dužih čekanja. Promet je pojačan i na cestama u Istri, duž Jadranske magistrale kao i u blizini turističkih središta na obali i otocima.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, zbog odrona, na čvoru Oštrovica u smjeru Rijeke zatvoren je izlaz prema Krku i Crikvenici. Alternativni izlazi su čvor Delnice i čvor Vrata.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, u zoni čvora Zaprešić zatvoreni su zaustavni i vozni traci. Iz smjera Zagreba zatvoren je krak prema Zaprešiću, a u smjeru Zagreba priključni krak na autocestu sa zagorske magistrale.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila čija najveća dopuštena masa prelazi 7,5 tona, na važnijim državnim cestama bit će danas do 14, u nedjelju od 12 do 23 sata te u ponedjeljak, 25. lipnja, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti D1.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima sa Slovenijom na ulasku. Osobito na Macelju, Bregani i Kaštelu. Promet teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Macelj na ulasku. Granični prijelaz Dubrava Križovljanska otvoren je samo za osobna vozila (zbog odrona na cesti Ptuj-Zavrč u Sloveniji). Ostala vozila se preusmjeravaju na Macelj ili Trnovec.

Pojačan je promet u lukama i pristaništima. Trajekti i katamarani plove redovito, a po potrebi se uvode i dodatne linije.