Hrvatska ODMAH NAKON POLIJETANJA

U letu MiG-u 21 ispala zadnja pilotska kabina!

MiG 21 Hrvatske vojske danas je tijekom probnog leta ostao bez zadnje pilotske kabine koja je ispala na visini od oko 700-800 metara i na udaljenosti od oko 3 km nakon uzlijetanja. Zrakoplov je poletio sa 91. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a na Plesu. Nezgoda se dogodila oko 13 sati, i to nakon izvršenih radova na zrakoplovu, javlja MORH

Pilot tijekom leta nije ozlijeđen, a odmah nakon što je uočio oštećenje, prizemljio je zrakoplov bez drugih oštećenja. Radi utvrđivanja svih okolnosti spomenutog događaja formirano je stručno Povjerenstvo za ispitivanje uzroka pada kabine na zrakoplovu, dok pripadnici Vojne policije obavljaju očevid na mjestu događaja.

Kako saznaje Večernji list, riječ je o MiG-u 21, dvosjedu koji je na kraju resursa. Obzirom na to uzrok otpadanja kabine može biti loše održavanje, pogreška pri zatvaranju ili nepravilno korištenje kabine, ali to će pokazati istraga. Nezgoda se dogodila uoči donošenja odluke u kojoj će se državni vrh izvjesno odlučiti za novi remont MiG-ova 21.

184685,183937,196085,173659
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još