NEPOTIZAM U VARAŽDINU

Otac zamjenice gradonačelnika u upravnom vijeću Gradskih bazena

19.06.2012 u 13:45

Bionic
Reading

Ladislav Novak, umirovljeni policajac, jedan je od članova upravnog vijeća Javne ustanove Gradski bazeni Varaždin

Budući da je dotični otac Natalije Martinčević, zamjenice varaždinskoga gradonačelnika, vijećnik Marko Pižeta upitao je na sjednici varaždinskoga Gradskog vijeća ne radi li se o nepotizmu.

'Ne razumijem pitanje. Svi imenovani su sa stručnom spremom. Tu nema sukoba interesa', odgovorila je Martinčević.

Neuvjerljivim odgovorom zamjenica gradonačelnika željela je prikriti praksu za koju bi neki drugi u nekim drugim sredinama vjerojatno davno izgubili poziciju. No, ne i u Gradu Varaždinu gdje čak i vijećnici ne dobivaju podatke o nekim osnovnim stvarima, kao što je visina naknade te stupanj obrazovanja članova nadzornih odbora i upravnih vijeća tvrtki i institucija u gradskom (su)vlasništvu.

Upravo je te podatke zatražio Mladen Hižak (HSS), ali dobivenim odgovornom nije bio zadovoljan, što ne čudi s obzirom na njegovu polovičnost. Tako je ostalo nepoznato kojih su zvanja i stupnja obrazovanja članovi upravnog vijeća Gradske knjižnice i čitaonice Nevenka Velagić i Viktor Drčec, zatim upravnog vijeća Gradskog muzeja Dijana Golić i Marija Branković, kao i član Koncertnog ureda Vladimir Novak u kojem je i strojarski specijalist Božidar Kolarić.

Isto vrijedi i za članice upravnog vijeća Pučkog učilišta Senku Horvat i Biserku Jug, članicu Kazališnog vijeća Aureliju Šemigu te članice savjeta JU Galerijski centar Varaždin Božidarku Hajrulovski, Maricu Nagy i Spomenku Dragović. Nepoznato je ostalo i zvanje članova Upravnog vijeća Gradskih bazena Dražena Pavličevića, Ladislava Novaka, Dražena Veljanovskog, Blaženke Beli i Dragice Cirkon, kao i upravnog vijeća Gradskih stanova Ivana Jurinjaka i Brune Istera i Zvonka Vugrinca, zatim Darinke Vrbanec iz UV Dječjeg vrtića… Ako ni gradska uprava ne raspolaže stručnom spremom i zvanjima 'nadzornika', jasno je da su birani po nekim drugim kriterijima.