'VLADA U SJENI'

S kim Karamarko planira rušiti Milanovića?

18.06.2012 u 10:21

Bionic
Reading

Tomislav Karamarko smatra kako je stabilizirao stranku nakon unutarstranačkih izbora te kreće u žestoku ofenzivu na premijera Zorana Milanovića. Prvi korak je inventura dosadašnjeg rada vladajućih te predstavljanje osoba koje bi trebale voditi HDZ-ovu tzv. vladu u sjeni

Karamarko danas predstavlja 'inventuru prvih šest mjeseci Vlade i (ne)ostvarenih obećanja iz famoznog plana 21' koju potpisuju Davor Stier, Drago Prgomet, Domagoj Milošević, Davorin Mlakar i Damir Jelić, piše Večernji list. Potpisnici su podijeljeni prema područjima rada Milanovićeve vlade, a vode i odbore tzv. vlade u sjeni.

HDZ smatra da dosadašnji potezi i propusti aktualne Vlade vode dalekosežno Hrvatsku u katastrofu. Stier je zadužen za vanjsku politiku te će kritizirati posebice odnos slovenskog premijera Janeza Janše i Milanovića. Prgomet će se pozabaviti zdravstvom te padom usluga u tom sektoru. Mlakar će analizirati sve prijedloge zakona koji su iz Vlade došli u Sabor te tvrdi da nema nijednog konkretnog prijedloga zakona osim onih ideoloških, a najveći je problem što ih 99 posto vladajući donose po hitnom postupku.


Bivši ministar gospodarstva Domagoj Milošević i Karamarkov protukandidat na unutarstranačkim izborima analizirat će taj sektor. Istaknut će da je apsurdno da je jedini konkretan potez vladajućih povećanje PDV-a.

Jelić će pak analizirati školstvo i znanost, ukazati da je oko državne mature bio politički cirkus te osuditi ukidanje Vijeća za normu hrvatskog jezika, u čemu u HDZ-u vide povratak na 'srpsko-hrvatski' standard.