Hrvatska ODAŠILJAČI I VEZE

Prvi potez novog direktora angažiranje privatnih detektiva

Samo dva dana nakon imenovanja za predsjednika uprave državne tvrtke Odašiljači i veze (OIV), Mladen Malić angažirao je privatnu detektivsku agenciju PIA iz Zagreba a među zaposlenicima je zavladala panika jer strahuju da ih se prisluškuje i prati

Ta se agencija, kako piše na njihovoj web-stranici, bavi i diskretnim nadzorom komunikacija, osoba, vozila te poslovnih i privatnih prostora. Ugovor o pružanju usluga PIA-e u ime OIV-a potpisali su 5. svibnja Malić i članica uprave Vlatka Dokoza, a za PIA-u je ugovor 7. svibnja potpisao Siniša Patačko, piše Večernji list.

Zanimljivo je i to da je PIA računovodstvu OIV-a samo dva dana nakon potpisivanja ugovora ispostavila račun od 10.500 kuna s PDV-om za obavljene usluge. A one su u računu opisane kao 'prijedlog mjera za povećanje stupnja sigurnosti.'
195581,177105,173435,68481
Među zaposlenicima OIV-a, od kojih je više od 50 posto s VSS-om i magisterijem, zavladala je panika. Strahuju da ih se prisluškuje i prati, a mnogi se pitaju zašto je novom šefu Maliću jedan od prvih poteza bilo angažiranje privatne detektivske agencije?

Šefica korporativnih komunikacija Nevenka Artić Banovec rekla je slijedeće: 'Činjenica da je Večernjak u posjedu ugovora jasan je znak da ćemo morati poraditi na poboljšanju sigurnosnih mjera koje se posebno odnose na pristup, korištenje i zaštitu službenih podataka. Ugovor je ponajprije sklopljen za projekt prijedloga mjera za povećanje stupnja sigurnosti objekata OIV-a, što je vidljivo iz članka 2. stavka 1. ugovora, te nema nikakve veze s nadzorom fizičkih osoba', rekla je Artić Banovec.

Međutim, objekte OIV-a već godinama čuva jedna privatna zaštitarska tvrtka kojoj još nije otkazan ugovor.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još