U ROKU OD 18 MJESECI

Puljani dobivaju prvi studentski dom i menzu

15.06.2012 u 19:09

Bionic
Reading

U Puli je svečano obilježen početak građevinskih radova uređenja dviju bivših bolničkih zgrada u studentski dom i restoran. Naime, na lokaciji nekadašnjeg Odjela otorinolaringologije, adaptacijom i djelomičnom nadogradnjom postojećih starih zgrada pulski studenti dobit će prvi studentski dom kapaciteta 144 postelje te restoran i kuhinju u kojoj će biti moguće pripremiti 1.200 obroka

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović istaknuo da je projekt važan ne samo za Istru, nego i za Hrvatsku. Naime, početak radova označava da Pula postaje pravi sveučilišni grad, koji bi izgradnjom Sveučilišnog kampusa bio otvoren za studente diljem Hrvatske, kao i europskim studentima.

Projekt je vrijednosti 28 milijuna kuna, a predviđeni rok za dovršetak radova je 18 mjeseci. Prvi pulski studentski dom imat će 72 dvokrevetne sobe i četiri apartmana za gostujuće profesore te menzu sa 180 mjesta. Financirati će se kreditom Europske investicijske banke. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta sudjeluje sa 22 milijuna, Grad Pula sa 2,5 milijuna kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a obvezalo se za 3,75 milijuna kuna, dok je Istarska županija besplatno ustupila zemljište.