Hrvatska NESTAO S WEBA VLADE

Ministar u CV-u naglasio da nije kasnio u školu!

Iako je web omiljeni Vladin medij, čini se da u izvršnoj vlasti ipak nisu baš najvičniji internetu. Naime, na Vladinim web stranicama osvanuo vrlo zanimljiv CV novog ministra zaštite okoliša, Mihaela Zmajlovića

Zmajlovićev životopis, blago rečeno, ne prati uobičajenu formu pisanja životopisa. Naime, pisan je maltene poput osnovnoškolske zadaćnice - prepun je pravopisnih grešaka, dugih rečenica punih samohvale, ali i podataka za koje je potpuno nejasno što rade u životopisu jednog ministra.

Netko bi pomislio da CV na dvije i pol stranice gustog teksta piše samo osoba koja nikad u životu nije slala životopis na natječaje za posao. Naime, kako inače objasniti sljedeću rečenicu u CV-u jednog ministra hrvatske Vlade: 'Već od prvog razreda se trebalo nametnuti u novoj sredini što je i uspio. Učenici inastavnici su posebno cijenili činjenicu da je Zmajlovć svaki dan putovao iz Jaske u Zagreb (što je trajalo više od jednog sata) i da gotovo nikad nije zakasnio na nastavu za razliku od učenika koji su stanovali blizu škole i redovno kasnili.'

'Za vrijeme tih ratnih godina u Hrvatskoj, Zmajlović je imao jasno artikuliran nacionalni identitet koji se nikada nije približio ekstremizmu što se lako moglo dogodti prije svega zbog obiteljksih gubitaka u ratu. Dapače, još od gimnazijskih dana, što zbog kućnog odgoja, što zbog odabira prijatelja s kojima se družio, Mihael Zmajlović je pokazivao sklonost sagledavanju "šire slike". Već tada stvari za njega nisu bile crne ili bijele i uz pivu na klupi u parku je s društvom znao satima raspravljati o različitim pitanjima, odmatematike i fizike (ono što muči svakog učenika MIOCa) pa do religije i politike.' - ovako glasi još jedna od 'relevantnih rečenica u Zmajlovićevom CV-u na webu Vlade.

No, najbolje da CV pogledajte sami, pa procijenite je li takav životopis zaista primjeren za jednog ministra.

>>> CV Mihaela Zmajlovića objavljen na webu Vlade RH

Zanimljivo je napomenuti i da je sporni Zmajloviev CV nestao s weba Vlade nedugo nakon objave ovog teksta na tportalu, a CV je zamijenjen normalnom verzijom istoga.

198688,199389,199145,198762
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još