Hrvatska VIJESTI IZ STOŽERA MINISTARSTVA

U Hrvatskoj nema zaraženih gripom tipa A

  • Autor: Hina
  • 5.5.2009 17:21:48
  • 5.5.2009 17:19:01

U Republici Hrvatskoj od 30. travnja ove godine nije bilo zabilježenih sumnjivih slučajeva na zaraženost virusom nove gripe tipa A (H1N1), priopćeno je danas iz Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Stožera za praćenje pojavnosti nove gripe tipa A (H1N1) na čelu s ministrom Darkom Milinovićem koje redovito prati razvoj situacije

Uz to, uvedeno je nulto prijavljivanje gripe, što znači da se svakodnevno prati pojavnost gripe u Hrvatskoj, s tim da se prijavljuje i kad nema zabilježenih slučajeva oboljenja od gripe. Na današnji dan nema zabilježenih slučajeva oboljelih od gripe u Hrvatskoj, naglašava se u priopćenju.Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi i Stožer za praćenje pojavnosti nove gripe tipa A (H1N1) ističu da režim na aerodromima i dalje ostaje nepromijenjen.

Također i nadalje važi uputa osobama koje su nedavno boravile u zemljama u kojima je potvrđen lokalni prijenos bolesti, a koje imaju simptome gripe, da se obrate epidemiološkoj službi. Novost je da je uz Meksiko i SAD u popis zemalja uvrštena i Kanada. Stožer još jednom ističe da je zdravstveni sustav Republike Hrvatske spreman na eventualnu pojavu nove gripe tipa A(H1N1) u Hrvatskoj.

Stožer je i dalje u 24-satnom kontaktu sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i Europskim centrom za kontrolu i prevenciju bolesti, te će o daljnjim aktivnostima redovito izvještavati hrvatsku javnost, stoji u priopćenju Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Stožera za praćenje pojavnosti nove gripe tipa A (H1N1) na čelu s ministrom Darkom Milinovićem.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još