NESTALE IZ DNEVNIKA

HRT izbacio prilog o veselim Krapinjankama

13.06.2012 u 12:49

Bionic
Reading

HRT je u jučerašnjem središnjem Dnevniku objavio prilog o Jeleni i Viktoriji Mikši, djevojkama iz Krapine koje su se u Poljskoj odlučile proveseliti i zabaviti se s hrvatskim i irskim navijačima, ni ne sluteći da će njihove fotografije obići svijet i završiti u nekad najgledanijih 30 minuta

No prilog koji je bio u Dnevniku danas se na internetskim stranicama HRT-a ne može pronaći. Razlozi za to, kazala nam je urednica weba na Prisavlju Marija Topić Crnoja, leže u strogim pravilima UEFA-e.

'Svakodnevno od UEFA-e dobivamo najrazličitije zahtjeve i zabrane što se može, a što ne može. Budući da je prilog o kojem govorite bio u i vezi s Eurom, odlučili smo ga izrezati, kao i javljanje našeg novinara iz Poljska, kako bismo izbjegli da nas UEFA eventualno kazni. Nogometna organizacija ima stroga pravila i velike kazne i jednostavnije je prilog izbaciti nego riskirati i biti kažnjen', kazala je Topić Crnoja.

Upitana kako to da se onda prilog može emitirati na televiziji, a ne može se postaviti na internet, Crnoja je odgovorila 'kako prema UEFA-i ista pravila ne vrijede za objavljivanje sadržaja na televiziji i internetu' te da je to jedni razlog zašto se prilog o veselim Krapinjankama ne nalazi na njihovim stranicama.

Premda u prilogu nisu korišteni kadrovi s utakmica, niti je igdje bilo loga UEFA-e ili Eura 2012, na HRT-u su odlučili puhati i na hladno, jer teško je za povjerovati da bi cenzorske škare radile na webu, a ne bi na televiziji. S druge pak strane NOVA TV i RTL svoje priloge o djevojkama, inače članicama HDZ-a, uredno drže na svojim portalima, očito ne strahujući od UEFA-e.