SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA

HDZ odlučuje o Kosor i Šeksu?

12.06.2012 u 18:35

Bionic
Reading

Točno u 18 sati, u središnjici HDZ-a započela je sjednica Predsjedništva te stranke na kojoj bi konačno trebala biti donesena odluka o sudbini Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa na mjestima potpredsjednika Sabora

Prema informacijama iz HDZ-a članovi Predsjedništva trebali bi raspravljati o funkcioniranju zastupnika HDZ-a u Saboru, s čijim radom, prema već ranijem priznanju, predsjednik stranke Tomislav Karamarko nije zadovoljan. Pretpostavlja se da bi osim odluke o Kosor i Šeksu, Predsjedništvo moglo raspravljati i o novom rasporedu HDZ-ovaca u saborskim odborima, ali i u tim tijelima naći zamjenu za Josipa Salapića koji je nedavno prešao u HDSSB.

Na dnevnom redu sjednice Predsjedništva naći će se i izvještaj odvjetničkog tima koji HDZ zastupa u procesu Fimi Media. Iako se proteklog tjedna pisalo i eventualnoj nagodbi HDZ-a i DORH-a, te informacije prošli tjedan za tportal su demantirane iz te stranke, a demanti je danas stigao i od glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. HDZ bi na promjenu mišljenja mogli nagnati financijski izdaci za odvjetnički tim koji navodno mjesečno košta oko 200 tisuća kuna. Tešku financijsku situaciju u izjavi za HTV potvrdio je i glavni tajnik stranke Milijan Brkić koji je kazao da će HDZ osnovati stručno povjerenstvo koje će pregledati spis i vidjeti može li se naći rješenje za eventualno smanjenje troškova za odvjetnike.

Predsjedništvo HDZ-a bi na današnjoj sjednici trebalo raspraviti i Financijsko izvješće stranke, ali i progovoriti o pokretanju izbornih procesa u Zajednici žena Katarina Zrinski i u Mladeži HDZ-a.