DRŽAVA KAO NEMARNI VLASNIK

Radnici blokirali cestu kod splitskog aerodroma

12.06.2012 u 14:40

Bionic
Reading

Radnici Kaštelanskih staklenika, tvrtke u državnom vlasništvu koja nije isplatila plaće od početka ove godine, blokirali su promet u blizini splitske zračne luke Resnik. Petnaestominutna blokada Jadranske magistrale, najavili su, nastavit će se svakoga dana od 10.45 do 11 sati

'Upozoravamo na nebrigu vlasnika, a to je država. Nitko ne komunicira s nama, odbija se prihvatiti program restrukturiranja tvrtke, a a to je preduvjet za privatizaciju', kaže povjerenik Sinikata poljoprivrede Ivica Blažević.

U Kaštelanskim staklenicima, inače, štrajk radnika traje od 4. lipnja, a zajedno s blokadama prometnica nastavit će se do isplate minimalnih plaća.

'Za ovakvo stanje odgovorni su država kao vlasnik, te bivši sastavi nadzornog odbora i uprave tvrtke', kaže Blažević.

Nesretni radnici, koji na posao u Kaštelima mahom dolaze iz zaleđa, prisiljeni su čak i kreditirati državnu tvrtku: kako nemaju organizirani prijevoz, samo za putne troškove mjesečno troše najmanje 500 kuna. Predstavnici sindikata danas su na razgovoru u Zagrebu, gdje u Agenciji za upravljanje državnom imovinom pokušavaju izboriti isplatu plaća za radnike. Nisu previše optimistični.