Hrvatska NEUKUSNI MARASOVIĆ

'Otvaranje odjela koštalo je manje nego pederska parada'

Još malo pa bivši ravnatelj splitske bolnice Dujomir Marasović, kojega će za nekoliko dana zamijeniti dr. Darko Duplančić, svoj mandat završio je otvaranjem dječjeg dijela Fizikalne terapije KBC-a Split i novom neukusnom izjavom: ponosan je, kaže, jer je uređenje ovog odjela 'koštalo manje nego pederska parada'

Novinari navikli na Marasovićev rječnik nisu se previše osvrtali na ispad ravnatelja bolnice, a ovaj je slikovito odgovorio ministru zdravlja Rajku Ostojiću na primjedbu da se u zdravstvu previše ulagalo u beton.

'Oprostite što smo radili s betonom, ispričavam se, ali nismo u Mezopotamiji gdje je glina bila glavni materijal, niti u Norveškoj pa da radimo s drvetom. Nije mi žao što smo ulagali u bolnicu, a pogotovo u novo rodilište jer je ono katedrala života', kazao je Marasović.

Obnovljeni dio Fizikalne terapije splitskog KBC-a stajao je oko dva milijuna kuna, a najvećim dijelom financiran je humanitarnom akcijom fotografa Jadrana Lazića i donacijama farmaceutskih tvrtki.

Trebao se urediti kompletan odjel veličine oko 2.200 kvadrata, za što je splitski poduzetnik Jakša Mrčela obećao donirati radove vrijedne milijun eura - no, na nesreću, nešto kasnije policija ga je prijavila za brojna kaznena djela u gospodarskom poslovanju i višemilijunsku štetu na račun države i nekoliko privatnih tvrtki. Od donacije bolnici, dakako, na koncu nije bilo ništa.

Otvaranje dječjeg dijela Fizikalne terapije Dujomiru Marasoviću je navodno bila jedina želja prije odlaska s mjesta ravnatelja, a zaposlenicima bolnice savjetovao je da 'pritisnu novo ravnateljstvo' kako bi se uredilo preostalih 1.500 kvadrata.

197839,173077,156445,105378
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još