NEUKUSNI MARASOVIĆ

'Otvaranje odjela koštalo je manje nego pederska parada'

12.06.2012 u 13:48

Bionic
Reading

Još malo pa bivši ravnatelj splitske bolnice Dujomir Marasović, kojega će za nekoliko dana zamijeniti dr. Darko Duplančić, svoj mandat završio je otvaranjem dječjeg dijela Fizikalne terapije KBC-a Split i novom neukusnom izjavom: ponosan je, kaže, jer je uređenje ovog odjela 'koštalo manje nego pederska parada'

Novinari navikli na Marasovićev rječnik nisu se previše osvrtali na ispad ravnatelja bolnice, a ovaj je slikovito odgovorio ministru zdravlja Rajku Ostojiću na primjedbu da se u zdravstvu previše ulagalo u beton.

'Oprostite što smo radili s betonom, ispričavam se, ali nismo u Mezopotamiji gdje je glina bila glavni materijal, niti u Norveškoj pa da radimo s drvetom. Nije mi žao što smo ulagali u bolnicu, a pogotovo u novo rodilište jer je ono katedrala života', kazao je Marasović

Obnovljeni dio Fizikalne terapije splitskog KBC-a stajao je oko dva milijuna kuna, a najvećim dijelom financiran je humanitarnom akcijom fotografa Jadrana Lazića i donacijama farmaceutskih tvrtki.

Trebao se urediti kompletan odjel veličine oko 2.200 kvadrata, za što je splitski poduzetnik Jakša Mrčela obećao donirati radove vrijedne milijun eura - no, na nesreću, nešto kasnije policija ga je prijavila za brojna kaznena djela u gospodarskom poslovanju i višemilijunsku štetu na račun države i nekoliko privatnih tvrtki. Od donacije bolnici, dakako, na koncu nije bilo ništa.

Otvaranje dječjeg dijela Fizikalne terapije Dujomiru Marasoviću je navodno bila jedina želja prije odlaska s mjesta ravnatelja, a zaposlenicima bolnice savjetovao je da 'pritisnu novo ravnateljstvo' kako bi se uredilo preostalih 1.500 kvadrata.