KARAMARKO O SLUČAJU HOLY

'Ulazimo u fazu spletki oko toga tko kome čita mailove'

11.06.2012 u 21:16

Bionic
Reading

'Ulazimo u fazu spletki oko toga tko kome čita mailove i na taj način udaljavamo se i bježimo od merituma problema, a to je pitanje kadroviranja po stranačkoj podobnosti i nepotizma, što je katastrofa', kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirajući aferu oko Mirele Holy koja je uhvaćena kako pokušava spasiti posao supruzi stranačkog kolege.

Inače Tomislav Karamarko je bio u Železnoj Gori, gdje je na imanju vinara Alojza Tomšića sudjelovao na sjednici županijskog odbora HDZ-a Međimurske županije, na koju je doputovao i saborski zastupnik Domagoj Ivan Milošević

Karamarko kaže da je to  i glavno obilježje funkcioniranja ove vlade. 'Oni se u ničem nisu pokazali toliko uporni koliko u kadroviranju po stranačkoj podobnosti. Počinili su velike čistke dosta kvalitetnih kadrova i stavili svoje stranačke podobnike. Ne bih volio da to padne u drugi plan u odnosu na to tko je kome čitao mailove', smatra predsjednik HDZ-a. 

Komentirajući kaznenu prijavu koju je podnijela Mirela Holy, dodao je da su njezina prava sigurno povrijeđena, te da je na policiji da odradi svoj dio posla. 'Onaj tko je neovlašteno ulazio u tuđe mailove, neka odgovara', rekao je Karamarko.

Istaknuo je da u HDZ-u nema revanšizma, te da je jedinstvo stranke imperativ. 'Zadovoljan sam razvojem događaja u ovih nekoliko tjedana vođenja stranke. Nema nikakvog revanšizma i ne dijelimo ljude po tome tko je za koga glasao, nego na one koji žele u novom ozračju i s novim poletom raditi za HDZ. Ova vlada tjera nas na vlast i prije nego što možemo pomisliti, i za taj trenutak moramo biti spremni. Za taj se trenutak i pripremamo', istaknuo je Karamarko i dodao da, kad govori o tome, ne govori o tjednima ili mjesecima, već 'godinu, dvije, dvije i pol godine maksimalno'. Istaknuo je da HDZ ima velike potencijale, veće od tri Kukuriku koalicije.

Opovrgnuo je nagađanja da se umiješao u slučaj sa zbrinjavanjem otpada u Varaždinu.