LIJEK ZA HRVATSKU

Nikica Gabrić Milanoviću savjetovao prosvijećeni apsolutizam

Bionic
Reading

U današnjoj emisiji 'Nedjeljom u dva' gost Aleksandra Stankovića bio je ugledni liječnik Nikica Gabrić koji je otvoreno iznio stavove o Milanovićevoj vladi i ministrima te govorio o svom poslovnom uspjehu i ispunjenju 'američkog sna', a osvrnuo se i na jučer održani Split Pride

Još u najavi emisije Aleksandar Stanković je svog gosta predstavio kao zagovornika prosvijećenog apsolutizma, a poznati zagrebački oftalmolog Gabrić je to i objasnio. Premijer Zoran Milanović bi, smatra Gabrić, trebao svojim kolegama ministrima zahvaliti na suradnji jer većina nije sposobna sudjelovati u radu Vlade. Gabrić to pripisuje njihovu neiskustvu te je kazao da su samo četvorica od 22 člana - Rajko Ostojić, Veljko Ostojić, Radimir Čačić i Slavko Linić - sposobni za pozicije ministara.

'Komadina i Hajdaš Dončić nesumnjivo su časne osobe, ali Vladimir Ferdelji, koji je imao malo duži jezik, deset puta je sposobniji voditi Ministarstvo prometa', kazao je Gabrić. Komentiravši donedavnu ministricu Mirelu Holy, kazao je da se radi o naivnoj osobi koja nije živjela u realnom svijetu. Jer da je, smatra, ne bi pisala pismo koje ju je koštalo ministarske fotelje.

Gabrić se osvrnuo i na mjere štednje na kojima Vlada inzistira vozeći se jeftinijim automobilima.

'Premijer se ne treba voziti u automobilu tri puta slabijem od onoga u kojem se vozi jedan liječnik', misli Gabrić, jer je to 'demagogija, a ministar mora imati takvu plaću da ga nitko ne može potkupiti', objasnio je.

Osvrćući se na jučerašnji Split Pride, kazao je da ga podržava te da ne bi imao problema sa zapošljavanjem homoseksualaca jer ih doživljava pažljivijima i tolerantnijima od heteroseksualaca.