Hrvatska TEST TOLERANCIJE I TROŠKOVI OSIGURANJA

Kerum pao na popravnom ispitu; on slavi 'nezainteresirane' Splićane

Grad Split danas nije prošao popravni ispit, niti test tolerancije,a hrvatska policija pokazala je, za razliku od prošle godine, da kad hoće, može osigurati pravo na javno okupljanje svih građana i građanki Republike Hrvatske, poručuju iz Zagreb Pridea čija Povorka ponosa u metropoli slijedi za točno tjedan dana. Ne dira to gradonačelnika Željka Keruma, koji slavi jer smatra da su Splićani pokazali da ih gay parada ne zanima

'U Splitu su danas pobijedili otpor i borba LGBT zajednice, splitskih lezbi i pedera, bipsića/ki, trandži, naših obitelji i naše djece. Pokazali smo, ne samo da imamo pravo javno iskazivati svoj seksualni i rodni identitet, već i da je on važno i društveno i političko pitanje ove zemlje.

Stoga, od ministrica i ministara Vlade RH koji su danas bili u Povorci ponosa Split Pridea, kao i od Vlade i Sabora u cjelini, zahtijevamo da odmah pristupe izradi svih potrebnih zakona kojima bi se pravni, društveni i obiteljski položaj LGBT osoba, parova i obitelji u RH u potpunosti izjednačio s pravima svih ostalih naših sugrađanki i sugrađana.

Na 'popravnom ispitu' bez mogućnosti ponavljanja pali su gradonačelnik Željko Kerum, njegova sestra, splitska gradska uprava i komunalne službe.

Nažalost, zbog lanjskih izljeva fašizma i mržnje, i ovogodišnjeg kontinuiranog širenja netolerancije i pozivanja na nasilje, osiguranje Povorke ponosa Split Pridea stajalo je nas porezne obveznike više od milijun kuna. Svaku kunu i lipu te sume potrošili su lanjski nasilnici i homofobi, razni ovogodišnji huškači i osobno Željko Kerum.

Što znači biti Splićanin i Splićanka, što znači voljeti i poštivati svoj grad vidjelo se danas na Rivi, i vidjet će se iduće subote, 16.6. od 14h na Trgu žrtava fašizma u Povorci ponosa 11. Zagreb Pridea
', poručuju organizatori Povorke ponosa iz metropole.

198479,198460,198494,195658
Kerum: Splićani pokazali da ih gay parada ne zanima

Splitski gradonačelnik Željko Kerum, dakako, ne dijeli ranije navedeno mišljenje, već je priopćio kako mu je drago što je današnji Split Pride u tom gradu prošao bez izgreda, a da su svojim nedolaskom Splićani pokazali da ih parada ne zanima i da nije dobrodošla u Split.

'Drago mi je da je ovogodišnji Split Pride prošao bez incidenata jer su Splićani poslušali našu preporuku da igoriraju paradu i ne dođu Rivu', navodi se u večerašnjem Kerumovom priopćenju.

Po Kerumovim riječima, Splićani su svojim ignoriranjem parade pokazali što misle o njoj, 'da ih ne zanima, da je ne žele u svom gradu i da nije dobrodošla u Split'.

'Snage osiguranja bile su jake, a toliko angažiranje policije zapravo je bezrazložno trošenje novca. Gotovo cijeli dan jedan veliki dio grada bio je blokiran, komunikacija središtem Splita bila je otežana, ljudi nisu mogli komotno šetati', istaknuo je Kerum.

One boljeg pamćenja posljednja rečenica podsjetila je na jedan zimski dan ... tjedan ... početkom ove godine u gradu pod Marjanom.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još