OCJENA UDRUGE B.A.B.E.

'Mirela Holy dirnula je u osinje gnijezdo'

08.06.2012 u 20:11

Bionic
Reading

Udruga BaBe ocijenila je danas kako je ostavka ministrice zaštite okoliša i prirode Mirele Holy izazvana namjerno iznesenom i prilično bezazlenom porukom, u trenutku kad zbog uvođenja potrebnih reformi ona dobiva ozbiljne prijetnje jer se usudila dirnuti u 'osinje gnijezdo' koruptivnih praksi

'U trenutku kada Mirela Holy želi uvesti nužno potrebne reforme u sustav zaštite okoliša, u vrijeme kada zbog toga dobiva ozbiljne prijetnje jer se usudila dirnuti u osinje gnijezdo koruptivnih praksi kojima se nanosi ogromna šteta državi i njezinim građankama i građanima, jedna namjerno na svjetlo dana iznesena i prilično bezazlena poruka izaziva zahtjev za ostavkom', priopćila je ta udruga.

BaBe drže kako 'u ovoj korupcijom i politikanstvom uništenoj zemlji' slučaj ostavke Holy i njezina prihvaćanja od strane premijera pokazuje kako se ne valja nikada isticati stručnošću a kamoli odvažnošću.

Žena koja je imala hrabrosti jasno i javno iznositi nekonvencionalne stavove o svemu što je se pitalo očito ne može opstati u političkoj areni lukavih igrača i zakulisnih spletki, zaključuju BaBe, koje smatraju kako je Holy pokazala jedino da ne zna kako se vode političke igre, za razliku od drugih koji imaju daleko manje kompetencija i hrabrosti za obavljanje dužnosti na koje su postavljeni.


BaBe su reagirale na ostavku Holy jer drže kako se po ne zna koji put u ovoj zemlji čine krive stvari, u krivo vrijeme i na krivi način.

'Naime, usporedimo li znanje i hrabrost gospođe Holy s činom zbog kojega je podnijela ostavku, ne možemo a ne upitati se što su Vladi prioriteti i koji to sustav vrijednosti ljudi u njoj štite', kažu u udruzi.

Ocjenjuju kako bi bilo divno kada bismo mi uistinu bili država i društvo u kojem je bilo koji oblik političke intervencije neprimjeren i nedopustiv pa u tom slučaju nitko ne bi ni očekivao ništa drugo doli ostavku, ali se pitaju hoće li sada svi u Vladi slijediti primjer i ponuditi ostavku zato što su nekoga protežirali ili za nekoga zagovarali i namjestili zapošljavanje ili nedobivanje otkaza.

Drže da su druge osobe možda bile mudrije pa o tome nisu ostavile pisani trag ali ih zanima postoji li itko na poziciji moći u ovoj državi tko nije iskoristio svoj položaj za pogodovanje drugima.