Hrvatska MILANOVIĆ SPLIĆANIMA UOČI PRIDEA

'Pazite kakav ćete dojam ostaviti sutra na EU, ali i turiste'

Uoči sutrašnjeg Pridea u Splitu, premijer Zoran Milanović još jednom je pozvao sve građane koji misle drukčije od sudionika Pridea da, ako im smeta, okrenu glavu i poštuju pravo drugih da budu drukčiji

'Na Prideu u Splitu, sutra će sudjelovati i neki ministri', rekao je Zoran Milanović i apelirao na sve koji 'misle drukčije' da pokažu minimum građanske pristojnosti prema sudionicima Split Pridea.

'Molim ih da poštuju pravo drugih na javni prosvjed i okupljanje te da se suzdrže od grubosti, a kamoli nasilja. To je moj apel, dakle imamo pravo biti drukčiji i imamo pravo javno se izražavati i to treba poštivati', poručio je Milanović Hrvatskoj, Splitu i svima koji misle drukčije.

'Govorim samo o ugledu Hrvatske u Europi i svijetu, i perspektivi ulaska u EU. Ući ćemo u EU što god se događalo, ali okus i dojam o Hrvatskoj će biti drukčiji, a dojam je jako bitan. Kao što je bitan dojam koji ostavljamo ja i članovi moje vlade, tako je bitan dojam koji ostavljaju građani. Onima koji se odluče ovoga ljeta doći u Hrvatsku, Dalmaciju ili Split, pa preko Splita na otoke, ostaje pitanje kakav je to grad, kakvi su to ljudi i kultura? Jer naš adut je kultura - kultura koju smo baštinili i od drukčijih naroda preuzeli, kojom se dičimo i koja je naša. Nemojmo dopustiti da nas ta povijest i kultura prezre kao nedostojne', poručio je Milanović.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još