KARCINOM=KOLEKTIVNUI UGOVOR

'Mrsićeva izjava o raku je degutantna'

08.06.2012 u 10:53

Bionic
Reading

'Samo dvije stvari traju vječno. Jedna je rak, a druga je kolektivni ugovor kojem je istekao rok', rekao je to Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava, ujedno i poznati liječnik KBC-a Rebro, pokušavši svojom izjavom biti duhovit predstavnicima sindikata.

Kolektivne ugovore usporedio je s malignom bolešću i pritom, svjesno ili nesvjesno, uvrijedio brojne oboljele građane te mnoge obitelji koje su ostale bez svojih članova upravo zbog te strašne dijagnoze.

'On kao liječnik mogao je kolektivne ugovore usporediti s bilo čime, ali nikako s tako teškom dijagnozom. Ovakva izjava posve je neukusna. Imamo i brojne primjere ljudi koji su se izliječili od te bolesti', rekla je Spomenka Avberšek, predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi

'Ne mislim da su kolektivni ugovori maligno tkivo, oni su civilizacijska stečevina. Usporediti ta dva pojma meni kao liječniku, a onda i kao građaninu nije prihvatljivo', jasno je poručio i Ivica Babić, predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata, naglasivši kako svatko ima legitimno pravo iznositi svoje mišljenje. Ali, kad je o kolektivnim ugovorima riječ, političari moraju u predizbornim kampanjama izraziti svoje namjere, a ne to činiti kad dođu na vlast.


Izjavu Miranda Mrsića neprimjerenom i uvredljivom smatra i Danijela Petrović, predsjednica Udruge roditelja djece oboljele, liječene i izliječene od malignih bolesti Slap, u kojoj je registrirano četrdeset članova od kojih je četvero izliječeno, piše Večernji list.

'Njegova je izjava strašna. Očito nikada na svojoj koži nije osjetio kako je to teška borba. Grozim se činjenice da je to izrekao liječnik koji prvi mora biti podrška, a na kraju ispada da ni on sam u sve to ne vjeruje. Njegova izjava i usporedba i više je nego degutantna', rekla je te istaknula kako je svjedokinja vrlo dobrih rezultata i izlječenja.