Hrvatska 'URBANA DESNICA'

'Vlada na radnike šalje policiju, a troši na Pride'

Uoči Gay Pridea pokret Urbana desnica, koji je pozvao Splićane na dan održavanja parade da podrže njihovu akciju 'Prazan grad', postavila je transparent kojim, kako kažu u priopćenju koje su objavili, žele skrenuti pozornost javnosti na financijsku sferu osiguranja parade.

'Troškovi osiguranja parade iznose ove godine oko dva milijuna kuna povorku će osiguravati više od tisuću policijskih službenika, a ruta kojom bi povorka trebala proći, sudeći prema najavama organizatora, policije i određenih ministara i ministrica RH, ostat će nepromijenjena bez obzira na ukidanje suglasnosti od Grada te bez obzira na mišljenje većine građana grada Splita. Pitamo se tko štiti volju većine građana ovog grada?'napisali su i još jednom pozvali građane grada Splita i šire okolice da 9. lipnja 2012. bojkotiraju odlazak u središte grada i time podrže njihovu akciju Prazan grad.

'Nasilje i publika dvije su stvari koje će i ove godine uvelike pomoći paradi. Ovaj je plan osmišljen nedugo nakon prvog neuspjelog Gay Pridea u Splitu. Cilj mu je izazvati nasilje jer će u samoj povorci ove godine biti i izaslanici EU, kako bi se eventualno izvršio pritisak Europe na Republiku Hrvatsku da zaštiti prava LGTB osoba. Cilj im je i oblatiti ime grada Splita, građane grada Splita i prikazati ovo društvo kao netolerantno, primitivno i nasilno. Cilj je provlačiti to danima kroz svjetske i nacionalne medije, a sve zbog šačice inozemnih LGTB osoba koje osigurava hrvatska policija na teret hrvatskih poreznih obveznika!',  smatraju u Urbanoj desnici. Pitaju Vladu RH zbog čega osigurava ovakve parade, a parade radnika čije su tvrtke uništene i čija je egzistencija upitna prekida policijskim intervencijama, privođenjima i upotrebom fizičke sile.
198222,198207,198167,197986
'Također, pitamo određene pripadnike te iste Vlade zbog čega nisu marširali s radnicima Jadrankamena i ostalih propalih tvrtki, a za manjinu koja terorizira većinu u gradu Splitu imaju sluha. S pravom se pitamo što su prioriteti ove Vlade i zbog čega su ljudska prava LGTB osoba pod patronatom države, dok se nad radnicima propalih tvrtki, koji traže ta ista ljudska prava te pravo na rad vrši represija i teror te iste države i policije?',  poručuju iz Urbane desnice.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još