PREMIJER KOD PODUZETNIKA

Milanović smijenio Holy iz Tedeschijevog ljetnikovca

08.06.2012 u 09:16

Bionic
Reading

Premijer Zoran Milanović, prema informacijama Večernjeg lista, u srijedu i četvrtak bio je gost jednog od najpoznatijih hrvatskih poduzetnika i vlasnika Atlantic grupe Emila Tedeschija u njegovoj Villi Floriani na Hvaru

Riječ je o neslužbenim informacijama, a novinarima su jučer oba aktera bila nedostupna. Premijer već danas ima obveze u Zagrebu, prima patrijarha Irineja te prije toga daje izjave o ostavci Mirele Holy.

Osobe bliske Milanoviću uvjeravaju da je premijer Tedeschiju na Hvar svratio samo na kavu! No nisu objasnile kako se to iz Zagreba svrati na Hvar na kavu, a pogotovo do Ville Floriana koja se nalazi u uvali Parja, do koje se dolazi samo morskim putom.

S obzirom na informaciju da je Milanović na Hvaru od srijede, a to znači da je odmah nakon sjednice Vlade koja je održana taj dan krenuo na more, očito nije otišao samo na kavu, nego je i prespavao kod Tedeschija. No Večernji je neslužbeno dobio potvrdu da je premijer ipak noćio u Villi Floriani.


Milanović i Tedeschi, vlasnik jedne od najvećih hrvatskih kompanija, Atlantic grupe, dugogodišnji su prijatelji, još od školskih dana. Njih dvojica često su viđena zajedno, na gotovo svakotjednim zajedničkim ručkovima, na kojima im se također pridruži još jedan zajednički prijatelj – odvjetnik Siniša Petrović.

Iako Tedeschi, kao iskusni poduzetnik, može svojim savjetima pomoći premijeru oko vođenja gospodarske politike, pa njihova česta viđanja mogu biti i korisna i prihvatljiva, odlazak Milanovića u goste Tedeschiju na Hvar nije nimalo primjeren situaciji u zemlji, a besplatan boravak na raskošnim tuđim imanjima dovodi ga i u čisti sukob interesa.