Hrvatska ČAČIĆ O ŽELJEZARI SISAK

'Očekujem da će Talijani zaposliti 500 do 600 ljudi'

Ministar gospodarstva Radimir Čačić nakon sjednice Vlade rekao je kako od novog vlasnika Željezare Sisak, talijanske tvrtke ABS, očekuje da će zaposliti 500 do 600 ljudi. Objasnio je zašto u Hrvatskoj pada potrošnja i priznao da kasne s najavljenim 'clean startom' u ministarstvima i državnim tvrtkama

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić očekuje od talijanske tvrtke ABS koja je kupila Željezaru Sisak da zaposli 500 do 600 radnika: 'Nema nikakve garancije, ali procjena je da je to u prve dvije faze između 500 i 600 ljudi', kazao je Čačić nakon današnje sjednice Vlade. 

Ističe da jamstva za to nema, ali i da je novi vlasnik najavio pokretanje ljevaonice i hladnog pogona: 'Valjaonica je izvan njihovog ugovora, a na tim prostorima, prema mojim informacijama, razmatraju pokretanje nekih novih proizvodnji koja će onda vjerojatno otvoriti i neka nova radna mjesta.' 

Zamoljen da komentira pad potrošnje u Hrvatskoj, kaže da su za to krive restrikcije: 'Naravno, to je očito. Taj kotač propadanja, ogromne potrošnje bez proizvodnje, Peljeških mostova i sličnog ludila, nosi sa sobom posljedice. Ali Hrvatska je sada u procesu čišćenja. Rezultat prvog tromjesečja, gdje još nema proaktivne politike Vlade, ali ima restriktivne je iznad očekivanja. On je pad, ali je bitno bolji od svih prognoza', tvrdi Čačić i upozorava kako je naivno i neozbiljno rješenje problema očekivati odmah.

'Ono što je naš zadatak je iskoristiti božji dar, a to je turistički potencijal Hrvatske, da zaustavimo pad i da se u jesen počnu osjećati pozitivni vjetrovi', rekao je Čačić. 

Upitan što očekuje od 'clean starta' u državnim tvrtkama i ministarstvima koji je na Vladi najavljen još u ožujku, Čačić priznaje da se s njime kasni nekoliko mjeseci, ali i da se nada da će 'dubinsku sliku stanja' imati do početka jeseni: 'Ta slika će nam koristiti za strategiju, za planiranja, da znamo gdje su nam skrivene zamke. Svatko tko preuzima upravljanje nekim vlasništvom radi dubinski snimak onog što preuzima. A ovdje se radi o državi koja raspolaže ogromnim novcem', istaknuo je Čačić.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još