Hrvatska OSAMSTO STUDENATA ODLUČILO

Nastavlja se blokada Filozofskog fakulteta

Studenti zagrebačkoga Filozofskog fakulteta na sinoćnjem su plenumu odlučili da nastavljaju s blokadom nastave, iako za svoje prosvjedne metode od jučer više nemaju potporu Fakultetskog vijeća

Ocijenili su da je današnji dopis Ministarstva znanosti i obrazovanja neartikuliran i nejasan i zahtijevaju da ga analizira studentska radna skupina. Ta skupina će, zaključeno je na plenumu, ukazati Ministarstvu na sve nejasnoće nakon čega će se tražiti dodatna pojašnjenja i jasno artikuliranje stajališta.

Oko 800 studenata koji su sudjelovali u večerašnjem plenumu gotovo jednoglasno je donijelo odluku o nastavku blokade do ispunjenja zahtjeva za javnim financiranjem visokoškolskoga obrazovanja.

Tijekom sinoćnjeg plenuma studentima je stigla obavijest da je na Akademiji dramskih umjetnosti izglasan prekid blokade nastave.

O zaključicima plenuma studenti će detaljnije izvijestiti medije na konferenciji za novinare danas u 13 sati.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa danas je sveučilištima poslalo pismo u kom najavljuje da će imenovati povjerenstvo od predstavnika akademske zajednice, poglavito nastavnika i studenata, koje će definirati sustav financiranja studija i studentskih participacija na osnovi kojeg će se poticati uspješnost u studiranju.

Vijeće zagrebačkoga Filozofskog fakulteta, koje podržava prosvjed, ali ne i nastavak blokade nastave, pozvalo je studente da prekinu s blokadom.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još