PRITUŽBE GRADONAČELNIKU

Puljani na Facebooku 'peru' savjesnu policiju

04.06.2012 u 18:14

Bionic
Reading

Brojni Puljani pritužili su se putem Facebooka pulskom gradonačelniku Borisu Miletiću zbog odveć savjesnog rada prometne policije. Naime, mnogi su Puljani na svojim vozilima zatekli kazne zbog nepropisnog parkiranja, čak i na rubnim dijelovima grada

'Prošlotjedna akcija prometne policije u cilju poboljšanja prometne kulture trebala je biti edukativna mjera u cilju upozorenja, dok se mjeru represije trebalo primijeniti samo na one koji opetovano krše prometna pravila. Akcija je otišla u krivom smjeru jer ne pamtim da je policija ikada ranije kažnjavala stanovnike Verude Porat, Verude, Kaštanjera ili Stoje gdje je promet inače slabijeg intenziteta nego u centru', izjavio je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Miletić se o nastalom problemu očitovao u nedjelju na izvanrednoj konferenciji za medije, na kojoj je apelirao na prometnu policiju da preispita učinjeno te razmotri kazne koje je izdala, ali je preporučio Puljanima i da pišu prigovore.

'Nemam ništa protiv toga da se uspostavlja red u samom centru grada i smatram da bi trebalo stvoriti više reda, iako bi i tu trebala postojati veća fleksibilnost policije kada je, primjerice, u pitanju zaustavljanje vozača ujutro ispred vrtića u centru grada kada roditelji ostavljaju djecu', kazao je Miletić.

S druge strane, iz PU istarske priopćeno je u ponedjeljak kako su policijski službenici dogovorili s nadležnim gradskim službama da svatko iz svoje nadležnosti započne s provođenjem preventivno-represivne akcije osiguranja protočnosti prometa i nesmetanog kretanja pješaka, prvenstveno u užoj zoni centra grada, a po potrebi i na cijelom području Pule.

Puljani, prema očitovanju na Miletićevoj stranici na Facebooku, smatraju kako im pisanje prigovora neće baš puno pomoći u pogledu dobivenih novčanih kazni, jer proračun treba popuniti. Neki revoltiraniji predlažu građanski neposluh ili kolektivnu tužbu prema Gradu Puli zbog nedovoljnog broja parkirališnih mjesta, što je zatvaranjem vitalnih prometnica postao još drastičniji problem, a ima i onih duhovitih koji sugrađanima preporučuju da vožnju automobilima dok traju radovi na izgradnji kanalizacije i plinovoda zamijene vožnjom biciklima i koturaljkama.