BRANITELJ KOJI DRŽI DO RIJEČI

Prosvjeduje na vrhu Velebita jer nije dobio posao

04.06.2012 u 14:48

Bionic
Reading

Gospićanin Ivica Došen (41) popeo se na sam vrh Velebita i neće sići s planine sve dok mu u Nacionalnom parku Paklenica ne daju posao nadzornika. Tvrdi da ga je zaslužio godinama radeći kao sezonski zaposlenik u Parku, piše Večernji list

'U petak sam se počeo penjati i popeo sam se u subotu na Vaganski vrh na 1757 metara nadmorske visine. Ne spuštam se dok mi ne daju posao na koji imam pravo i koji mi je obećan. Ja sam stalno na planini i od prije nekoliko godina civilizaciju sam zamijenio životom na Velebitu. Baš je u tome bio moj problem oko zaposlenja jer u vrijeme dok je bio natječaj, ja sam bio u skloništu na Strugama gdje sam uređivao planinarsku kuću i čekao da mi kolege jave za natječaj. Obećali su mi da će mi javiti za natječaj, ali nisu. Ipak sam se spustio tri dana poslije i otišao do ravnatelja koji mi je rekao da mogu donijeti dokumentaciju. No, kada sam napravio preslik osobne, vidio sam da mi je istekla pa zbog toga nisam dobio posao. Ja znam da zbog toga nisam smio biti odbačen', rekao je za Večernjak Ivica Došen.

'Bio sam pripadnik ATJ-a Lučko od kolovoza 1990. godine i jako sam razočaran ovakvim postupanjem. Budući da su mi obećavali godinama posao rendžera, želim znati poštuje li u Hrvatskoj još netko uopće riječ i ne spuštam se dok ne dobijem odgovor. Nositelj sam odličja Hrvatskog trolista i jasno je iz toga da se neću povući dok ne ispune obećanje', zaključioje Došen.

Ravnatelj Nacionalnog parka Paklenica Zlatko Marasović potvrdio je da je sezonski posao u Nacionalnom parku dobilo 14 ljudi, a da je molba Došena odbijena zbog zakašnjenja, ali i zato što nije donio valjanu osobnu iskaznicu s obzirom na to da mu je istekla 2009. godine.

'S takvom ga dokumentacijom nismo mogli primiti. Da je imao valjanu dokumentaciju, vjerojatno bismo ga i primili, a da je donio potvrdu da je nezaposleni hrvatski branitelj, morali bismo ga primiti. No, to nije donio i meni je stvarno žao', rekao je Marasović za Večernji list.