LOTO I BINGO

Koliko sretnih dobitnika nikada nije podignulo svoj dobitak?

04.06.2012 u 10:39

Bionic
Reading

Jedan od dva dobitnika sto tisuća kuna na Uskrsnim srećkama Hrvatske lutrije svoj zgoditak nije podignuo te je tako ostao bez iznosa koji bi mnogima pokrpao minuse na računima. Iz Hrvatske lutrije doznajemo kako ovo nije osamljeni primjer; ukupno dva do tri posto dobitaka ostaje neisplaćeno

U igrama Loto i TV Bingo rok za podizanje zgoditka je 60 dana, a kod drugih igara je dvostruko kraći. U HL-u nam kažu kako je prilično rijetko da veliki zgodici ostanu nepodignuti. 'Najčešće je riječ o manjim dobicima koji su nesuđenim dobitnicima, vrlo vjerojatno promakli', kažu. Kada je o velikim iznosima riječ, HL prije isteka roka provodi medijsku kampanju kako bi sretne dobitnike podsjetili da pogledaju svoj listić, a podsjetnik jei na uplatnom mjestu dobitnog listića. Nepodignuti dobici lutrijskih igara vraćaju se u igru i povećavaju fond dobitaka, a od ukupno ostvarenih dobitaka.

Godine 2009., muškarac iz Zagreba dan prije isteka roka podignuo je 4,8 milijuna kuna koje je osvojio igrajući Bingo 33. 'Još mi je sve nestvarno i ne mogu vjerovati da sam toliko dugo imao vrijedan listić, a nisam ni pomislio da zapravo nosim milijune. Da nisam pročitao vijest koju su mediji prenijeli, ne bih znao da je baš moja potvrda dobitna. Ostao bih bez 4,8 milijuna kuna', rekao je tada sretni dobitnik.


Prošle godine potraga koja se vodila za vlasnikom listića Bingo plus uplaćenom u Vukovaru, nažalost nije bila uspješna. Dobitnik 93 tisuće kuna i automobila VW Polo nije se javio i podignuo svoju nagradu. No sretnik iz Marije Bistrice u lipnju prošle godine dan prije isteka roka javio se sa svojom uskrsnom srećkom koja mu je donijela 300 tisuća kuna.
Hrvatska lutrija stoga preporučuje da igre na sreću igraju na www.lutrija.hr, jer se na taj način svi osvojeni dobici isplaćuju na njihove račune HL s kojim ih mogu transferirati na bilo koji bankovni račun.