Hrvatska BRIGA ZA LJUDSKA PRAVA

U Hrvatskoj samo 250 članova Amnesty Internationala

  • Autor: tportal.hr
  • 4.5.2009 18:01:44
  • 4.5.2009 17:07:11

Hrvatska podružnica Amnestyja ima samo 250 članova i u odnosu na broj stanovnika ima malo onih koji pokazuju svijest i brigu za probleme drugih

Stoga je danas u studentskim menzama postavljeno deset tisuća podložaka za pladnjeve sa slikom obroka i natpisom: 'Ovako izgleda obrok za zatočenike savjesti u Mianmaru. Nepravedno osuđeni, neki od njih su studenti poput vas.'

'Uspjehom se smatra kad nacionalne podružnice okupljaju oko 1,5 do tri posto stanovništva. Naravno, može se govoriti o različitim kulturama i tradicijama, ali direktne akcije kao što je ova značajno su utjecale na porast članova u svim zemljama u kojima smo pokrenuli akciju', kaže direktorica hrvatske podružnice Milena Beader.

Plan je hrvatskog Amnestyja znatno realniji i cilj mu je da u četiri mjeseca dođu do 1.120 članova. I u Sloveniji su bili suočeni s istim problemom, kaže. I njihov je Amnesty startao sa sličnim brojem kao hrvatski. Sada imaju osam tisuća članova.

Amnesty International ima 2,2 milijuna članova u svijetu. Koliko će taj broj povećati Hrvati, ostaje nam vidjeti na kraju četveromjesečne kampanje, piše Jutarnji list.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još