Hrvatska OSTOJIĆ PONOSAN NA POBJEDU

'U SDP-u ne trgujemo ljudima i položajima'

Dan nakon velike pobjede novoizabrani potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić komentirao je za Večernji list optužbe za izborni inženjering

'Očekivao sam podršku svojih stranačkih kolegica i kolega, ali iskreno sam iznenađen tolikim brojem glasova i za člana Predsjedništva u prvom krugu i za potpredsjednika stranke u drugom krugu. Njihova podrška za mene je veliko priznanje i poticaj', rekao je Ostojić.

Odbacio je kao neistinite tvrdnje da je do pobjede došao samo zbog sklopljenog pakta sa Davorom Bernardićem, Gordanom Marasom, vukovarskim gradonačelnikom Željkom Sabom, dijelom splitskog SDP-a okupljenog oko Marina Jurjevića i ljudima Zlatka Komadine.

'Nikakvog pakta nije bilo. Svi koji to govore, po mome mišljenju, ne samo da podcjenjuju nego i vrijeđaju razum i moralni integritet članica i članova SDP-a. Pa razgovori sa stranačkim ljudima naša su obveza. Razgovori sa stranačkim ljudima nisu lobiranja nego normalna i neophodna razmjena mišljenja. Jer ako nema razmjene mišljenja, nastaju šumovi u komunikaciji. Ili, kako to narod vrlo lijepo kaže, nakon šumova u komunikacijama postoji potencijalna opasnost da se vlast odnarodi. Mi u SDP-u ne bavimo se trgovinom, ni ljudima, ni položajima, ni glasovima, i svi su nam članovi stranke potrebni. Slažem se s predsjednikom stranke Zoranom Milanovićem da je naša Konvencija bila svijetli primjer kako se ponaša demokratska europska stranka', rekao je Ostojić za Večernji list.

197429,197372,197405,189138
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još